Új belépőknek, átlépőknek

Oldal nyomtatása

Csatlakozni szeretne Magyarország piacvezető egészség- és önsegélyező pénztárához?

1. Kinek ajánljuk különösen az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztárba történő belépést?

uj_belepoknek_atlepoknek

Az egészségpénztárakban 20%, maximum 150.000 Ft adó-visszatérítés vehető igénybe, melynek segítségével növelhetőek a Család egészségügyi kiadásokra rendelkezésre álló forrásai. Az egészségpénztár jó választás mindenkinek, aki adózott jövedelemmel rendelkezik, és…

 • nagy összegű egészségügyi kezelés előtt áll;
 • rendszeresen gyógyszert szed;
 • szemüveget/kontaktlencsét visel;
 • babát vár/kisgyermeket nevel;
 • idős szüleit támogatja;
 • jelzáloghitelt törleszt.

Részletes leírást az igénybe vehető egészségpénztári szolgáltatásokról és a megvásárolható termékekről az alábbi linken talál. Az önsegélyező szolgáltatásokat pedig itt találja.

Az OTP Egészségpénztárban minden tag rendelkezik egy speciális, bankszámlához hasonlító egyéni számlával, melyet a pénztártag és családtagjai egészségügyi és önsegélyező célok érdekében használhatnak fel.

2. Miért éri meg taggá válni?

miert_eri_meg_tagga_valni

Pénztártagként havi 2.000,- Ft-ot szükséges egyéni számlájára rendszeresen befizetnie, melynek 92%-a (évi 100.000,- Ft-ot meghaladó befizetés esetén pedig már a 96%-a) felhasználható egészségügyi és önsegélyező kiadásai fedezésére. Természetesen ennél nagyobb összegű befizetéseket is teljesíthet, amennyiben Családjának egészségügyi célú kiadásai ennél magasabbak (ezen befizetéseket szintén csak a fenti 8 illetve 4%-os rendszeres költségek terhelik). A belépéskor egyszeri költségként 2.000,- Ft belépési díjjal és 2.900,- Ft/3 év kártyadíjjal kell számolni. Egyéni befizetési után - amennyiben befizetett személyi jövedelemadója ezt lehetővé teszi, 20% (maximum 150.000,- Ft) adó-visszatérítésre válik jogosulttá, melyet visszakérhet az egészségpénztári számlájára.

Kalkulátorunk segítségével Ön személyre szabottan kiszámolhatja, hogy mennyi megtakarítást érhet el az OTP egészségpénztári tagság révén.

3. Hogyan lehet belépni az OTP Egészségpénztárba?

Töltse ki a Pénztár Online nyomtatványát, majd a kitöltött és aláírt nyomtatványt 1 eredeti példányban – a kitöltést követő 8 napon belül – személyesen (1133 Budapest, Váci út 80.) vagy postai úton juttassa el az OTP Egészségpénztár részére (1369 Budapest 5. Pf: 362).

A nyomtatvány feldolgozását a Pénztár a beérkezést követően haladéktalanul megkezdi. Az OTP Egészségpénztártól a nyilatkozat feldolgozását követően

 • amennyiben bejelölte az E-kommunikációt, akkor e-mailben azonnal,
 • amennyiben a hagyományos postai utat választotta, akkor kb. 2 héttel a belépést követően

kapja meg a tagsági okiratát mely tartalmazza majd a belépési nyilatkozat Pénztár által regisztrált adatait, valamint a pénztári azonosító kódját, a „Tagsági okiratszámot”. A tájékoztató levélben a tagsággal kapcsolatos összes fontos információval is ellátjuk.

4. Hogyan használhatja fel az egyéni számlája egyenlegét?

A belépés visszaigazolását követően már teljesíthet befizetést egyéni számlájára, amit megtehet átutalással, inkasszós rendelkezéssel, bankkártyás fizetéssel, vagy csekken is. A befizetéssel kapcsolatos információkat az alábbi linken olvashatja. A rendelkezésre álló egyenleget z alábbiak szerint használhatja fel:

hogyan_hasznalhatja fel_1
 • Kifizetheti az igénybe vett szolgáltatás ellenértékét készpénzzel, és utólag benyújthatja a pénztárnak a számlát elszámolásra. A pénztár a számla ellenértékét kifizeti az Ön bankszámlájára.
  (Új belépőként - amíg az egészségkártyája nem érkezik meg - csak így tudja igénybe venni a szolgáltatásokat.)
hogyan_hasznalhatja fel_2
 • Fizethet egészségkártyával (OTP Cafeteria kártya)

Az OTP Egészségpénztár minden pénztártag részére megrendeli az egészségkártyát. A kártyagyártás és a postázás a megrendelésétől számítva kb. 2 hetet vesz igénybe, és csak akkor kezdődik el, amikor a kártya gyártásának a díja (2.900,- Ft / 3 év) az Ön egyéni számláján már rendelkezésre áll.

Amennyiben a fenti érvek alapján az OTP Egészségpénztárba történő belépés mellett dönt, akkor látogasson el az OTP Portálok oldalra, ahol online belépési lehetőség áll rendelkezésére. Több mint 230.000 ember már így döntött és jól döntött.

Online belépés
 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Ep híres játék
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Kitölthető online belépési nyilatkozat

Utolsó módosítás dátuma:
2019. február 11.