Pénztártagok azonosítása

Oldal nyomtatása

Kedves Pénztártagunk,

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény (Pmt.) előírja, hogy az egészségpénztárak tagjainál teljes körű azonosítást szükséges végezni. A nem teljes körűen azonosított tagok nem vehetik igénybe a Pénztár szolgáltatásait, azaz nem tudják használni a kártyájukat egyenlegük 0 Ft-ot fog mutatni és részükre a számla ellenértékének kifizetése sem teljesíthető mindaddig, amíg az azonosításuk meg nem történik.

A Pénztár Internetes Számlaforgalom Lekérdező Rendszerében ellenőrizheti, hogy az Ön azonosított tagja-e az OTP Egészségpénztárnak.

Ha még nem történt meg az azonosítása,akkor a kitöltött azonosítási adatlappal (melyet tagsági okiratával együtt kapott meg vagy innen tölthet le) keresse fel az OTP Egészségpénztár budapesti ügyfélszolgálatát (1051 Budapest, Mérleg utca 4.), vagy az OTP Bank fiókjainak bármelyikét (Bankfiókkereső). Az azonosítás során be kell mutatnia a személyazonosságát igazoló okiratát (személyazonosító igazolvány, útlevél, kártya formájú vezetői engedély) és a lakcímét igazoló hatóság igazolványát annak érdekében, hogy azok érvényességéről kollégáink meggyőződhessenek. A helyes adatokkal kitöltött adatlapokat a Pénztártagnak és az azonosítást végző személynek aláírásával kell hitelesítenie.

Köszönjük megértését és segítő együttműködését.
OTP Egészségpénztár

Tájékoztatjuk Pénztártagjainkat, hogy a Pénztár felügyeleti szervének - az MNB-nek - az azonosítással kapcsolatos állásfoglalását az alábbi linkre kattintva olvashatja.

Tájékoztatjuk továbbá Pénztártagjainkat, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által kiadott - a pénztártagok pótlólagos azonosítása során alkalmazott nyomtatványon bekért TAJ számok kezelésével kapcsolatos – állásfoglalásáról itt olvashat.

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon

Lekérdezheti aktuális egyéni egészségszám- lája egyenlegét!

Nyomon követheti egyéni egészség- számlája alakulását!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Utolsó módosítás dátuma:
2016. április 21.