Fizetés

Oldal nyomtatása

Szolgáltatások ellenértékének kifizetése

A Pénztár szolgáltató partnereinél készpénzzel és OTP Cafeteria Kártyával egyaránt kifizetheti a szolgáltatások ellenértékét. Önsegélyező szolgáltatások árának a kifizetése OTP Cafeteria Kártyával nem lehetséges.

1. Fizetés készpénzzel

Amennyiben egészségpénztári szolgáltatást készpénzzel vásárol meg vagy fizet ki, akkor a számlát az OTP Egészségpénztárnak kell elküldenie. Az átutalásra a számla beérkezését követő 15 munkanapon belül kerül sor a bejelentett lakossági folyószámlájára vagy annak hiányában lakcímére.

2. Fizetés Cafeteria kártyával

Az elfogadóhelyek OTP Egészségprogram kártyaelfogadás matricával jelzik a kártyás fizetés lehetőségét. Ha kártyával fizet, mindig az egyéni számláján szereplő összeg erejéig vásárolhat, vagy veheti igénybe a szolgáltatásokat.

EPT kártyaelfogadó hely

2.1. Fizetés Cafeteria Kártyával telefonos engedélyeztetéssel

 • Ebben az esetben tagságát, illetve jogosultságát az OTP Egészségpénztár által kiállított Cafeteria Kártyával, vagy egyéb okirattal kell igazolnia.
 • A szolgáltató fizetésnél felhívja az elfogadó Bank központját (06-1/3666-555), ahol az 1-es menüponton belül a 7-es gomb kiválasztásával a szerződés aktiválásakor kapott ún. virtuális terminál számmal azonosítják Önt.
 • A szolgáltató engedélyt kér a pénzügyi tranzakcióra (a Bank bekéri a kártya adatait). Ahhoz, hogy az azonosítás egyértelmű legyen, a Bank ügyintézője elkéri majd valamely személyes adatát.
 • Amennyiben az adatok helyesek, a szolgáltató kap egy tranzakció azonosítót (zárolási számot), az ügyintéző pedig zárolja a kártyarendszerben a vásárlási/szolgáltatási összeget.

A számlát ilyenkor a szolgáltató küldi el nekünk.

2.2. Fizetés Cafeteria Kártyával POS terminál igénybevételével

 • Tagságát, illetve jogosultságát az OTP Egészségpénztár által kiállított Cafeteria Kártyával, vagy egyéb okirattal kell igazolnia.
 • A szolgáltató lehúzza a Cafeteria Kártyát a bankkártyákhoz hasonlóan, Ön pedig engedélyezi az összeget.
 • Ezt követően megtörténik a fedezetellenőrzés és a meghatározott összeg zárolása, majd a szolgáltató átadja Önnek a zárolás igazolására szolgáló bizonylatot.

A számlát a szolgáltató küldi el az OTP Egészségpénztárnak.

2.3. Fizetés Cafeteria Kártyával internetes bankkártyás fizetőfelületen (webshop-on) keresztül

Ha a Szolgáltató Webshopjában van egészségpénztári kártyaelfogadás, akkor a Szolgáltató honlapján történő regisztráció után az alábbiak szerint lehetősége nyílik az egészségkártyás fizetésre:

 • A webáruház felületén kiválasztott termékek kosárba tétele után meg kell jelölni az egészségkártyás fizetési módot.
 • A vásárláskor a pénzintézet weboldalán meg kell adnia Önnek a tranzakciót bonyolító pénzintézet által kért adatokat (Kérjük, ügyeljen arra, hogy adatainak biztonsága érdekében a tranzakcióhoz kapcsolódó adatokat kizárólag a pénzintézet fizetési felületén adja meg.).
 • Megfelelő fedezet esetén a vásárlás összege zárolásra kerül az Ön egészségpénztári számláján. Sikeres tranzakció esetén a Szolgáltató a tranzakcióról igazolást állít ki, amelyet a Pénztártag a tranzakció végrehajtásakor kap meg.
 • A számlát a Szolgáltató a webshop-on történő vásárlás (tranzakció) teljesülését követően küldi meg a Pénztár részére.

3. Fizetés fedezetigazolással kártya használata nélkül

Erre a megoldásra abban az esetben lehet szüksége, ha Ön új tagként nagy összegű szolgáltatást vesz igénybe, de még nem rendelkezik aktív egészségkártyával. Fontos tudni még, hogy a Pénztár kizárólag akkor végzi el a zárolást, ha annak összege a 10.000 Ft-ot meghaladja.

Önnek nincs más teendője, mint kitölteni és aláírni a Felhatalmazás Szolgáltató javára történő zárolásra nyomtatványt, eljuttatni azt a szolgáltatónak aláírásra, majd ezt követően a beleptetes@otpep.hu e-mail címre a Pénztár részére megküldeni.

Az e-mail megérkezését követően ügyintézőnk haladéktalanul felveszi Önnel a kapcsolatot, és egyeztet a továbbiakról. A hiánytalanul kitöltött nyomtatvány megérkezését követően, és a megfelelő fedezet birtokában a Pénztár zárolja a szolgáltatás ellenértékét, és ennek megtörténtéről Önnek és a szolgáltatónak fedezetigazolást küld. Önnek egyéb teendője nincs, a szolgáltatás igénybevételét követően a szolgáltató a számlát közvetlenül a Pénztárnak küldi meg kifizetésre.

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon

Lekérdezheti aktuális egyéni egészségszám- lája egyenlegét!

Nyomon követheti egyéni egészség- számlája alakulását!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Utolsó módosítás dátuma:
2017. szeptember 22.