Számla

Oldal nyomtatása

Kérjük, hogy egészségpénztári termékek/szolgáltatások készpénzes vásárlása esetén mindig ÁFÁ-s számlát kérjen! A számlán fel kell tüntetni a termék/szolgáltatás megnevezését. Kérjük, minden esetben ellenőrizze a számla kitöltésének helyességét. Pénztárban elszámolható egészségpénztári szolgáltatásokról itt olvashat, míg az önsegélyező pénztári szolgáltatásokról itt olvashat. Ha bizonytalan a számla elszámolhatóságát illetően, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.

Egészségpénztári számla elszámolásának szabályai

 1. A tárgyévben kiállított számlákat a Pénztár, a tárgyévet követő év március 31. napjáig történő beérkezés esetén téríti meg.
 2. Utólag megjelölt kedvezményezett nevére azt követően lehet számlát kiállítani, hogy adatai az Egészségpénztár adatbázisába rögzítésre kerültek.
 3. Az elszámolható számlák a beérkezéstől számított 15 munkanapon belül kerülnek kifizetésre. A Pénztár a nem elszámolható számlát csak a Pénztártag írásbeli kérelmére küldi vissza, s külön értesítést sem küld arról, ha a számla nem elszámolható.
 4. A számla részkifizetése abban az esetben lehetséges, ha a beküldött számlák összege magasabb, mint a pénztártag számláján rendelkezésre álló összeg, és a tag írásban kéri a részkifizetést. A ki nem fizetett rész a későbbiekben nem kerül kifizetésre.
 5. A kilépő vagy átlépő tagok esetében a bejelentést követően számla nem fogadható be, mivel a Pénztárnak 15 napon belül el kell számolni.
 6. Termékvásárlás esetén az Egészségpénztár nem áll szerződéses jogviszonyban a szolgáltatókkal, míg szolgáltatás igénybevétele esetén a Pénztár szerződéses jogviszonyban áll a szolgáltatókkal, kivéve az OEP-el is szerződött szolgáltatók. Szolgáltatás nem vehető igénybe, és nem lehet számlát elszámolásra beküldeni, amíg a Pénztár és a Szolgáltató között a szerződéskötés csak folyamatban van.
 7. Egészségkártyáját szolgáltatások és termékek ellenértékének kiegyenlítésére a kártyaelfogadó helyeken használhatja, amelyekről a szolgáltatóknál, illetve itt tájékozódhat. Az Egészségkártyáját az egyéni számláján lévő összeg erejéig használhatja fel, a számlát a szolgáltató küldi be az OTP Egészségpénztár címére. Amennyiben a termék vásárlásához, szolgáltatás igénybevételéhez orvosi javaslat szükséges Egészségkártya használata esetén is a pénztártag kötelessége az orvosi javaslatok beküldése. Ellenkező esetben a termék/szolgáltatás ára a pénztártag adóköteles jövedelmévé válik.

Önsegélyező szolgáltatások igénybevételére kiállított számla elszámolásának szabályai

 1. Az önsegélyező pénztári szolgáltatások igénybejelentése kizárólag a Pénztártag saját aláírásával ellátott, a Pénztár által rendszeresített nyomtatványon nyújtható be.
 2. Minden kérelemnek az adott igénylőlapon meghatározott kötelező mellékletei vannak, melynek elmaradása esetén hiánypótlás szükséges.
 3. A szolgáltatás iránti igényt a szolgáltatás alapjául szolgáló esemény bekövetkezését, állapot kialakulását, illetve a szolgáltatásra való jogosultságot igazoló dokumentum kézhezvételét, jogosultság kezdetét követő 120 napon belül kell a pénztárhoz benyújtani.
 4. Az önsegélyező pénztári szolgáltatások 180 napos várakozási időt követően vehetők igénybe, azaz a Pénztár a pénztártag egyéni számláján nyilvántartott, legalább 180 napja rendelkezésre álló szabadon felhasználható egyenlege terhére nyújtja ezeket a szolgáltatásokat.
 5. Amennyiben szolgáltatási kedvezményezett veszi igénybe az önsegélyező szolgáltatásokat, akkor a közeli hozzátartozót legkésőbb az igénybejelentés benyújtásakor a Pénztárhoz be kell jelenteni.
 6. A Pénztár az önsegélyező pénztári szolgáltatást a szolgáltatási igény bejelentését követően 25 munkanapon belül bírálja el és utalja, amennyiben a kifizetéshez szükséges összeg a tag egyéni számláján rendelkezésre áll.
 7. A nem végleges állapoton alapuló szolgáltatásra való jogosultság megszűnését a jogosultnak a megszűnés időpontját, illetve a szolgáltatásra való jogosultság megszűnését igazoló dokumentum kézhezvételét követő 30 napon belül be kell jelentenie a pénztárnak. A bejelentés elmulasztásának jogkövetkezménye a pénztártagot terheli, a jogalap nélküli felvett szolgáltatások után meg kell fizetnie az adó-és járulék terheket.
 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon

Lekérdezheti aktuális egyéni egészségszám- lája egyenlegét!

Nyomon követheti egyéni egészség- számlája alakulását!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Utolsó módosítás dátuma:
2017. február 13.