Lekötés

Oldal nyomtatása
10% adó-visszatérítés egyéni befizetés nélkül?!

10% adó-visszatérítés egyéni befizetés nélkül?!

Igen, lehetséges. Kösse le pénzét két évre az OTP Egészségpénztárban és a jóváírásra kerülő hozam mellett a lekötés évében a lekötött összeg 10%-át visszaigényelheti a megszokott módon, az éves adóbevallásában. Amennyiben van olyan egyenlege a számlán, melyet nem tervez a közeljövőben felhasználni, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy kösse le a pénzét.
Az így elért hozamot kamatadó sem fogja terhelni.


Most érdemes lekötnie pénzét az OTP Egészségpénztárban

Most érdemes lekötnie pénzét az OTP Egészségpénztárban

A bankok által fizetett kamatok jelentősen lecsökkentek az elmúlt időszakban, de bármely más befektetés hozama is alacsonyabb mostanában. Erre van egy jó megoldása az OTP Egészségpénztárnak, azok számára, akik rendelkeznek felhasználható egyenleggel az egyéni egészségszámlájukon.
Az elért hozam felett ugyanis az állam további 10% adó-visszatérítési lehetőséggel támogatja az egészség- és önsegélyező pénztárakban két évre lekötött összegeket.

Az OTP Egészségpénztár negyedévente hozamot fizet a számlán lévő egyenlegekre, függetlenül attól, hogy az összegek le vannak-e kötve vagy sem. Ezek a kamatok az elmúlt években jellemzően alapkamatot és inflációt meghaladó mértékűek voltak az OTP Egészségpénztárban. További hatalmas előny, hogy az így képződött hozamok kamatadó-mentesek. Annak következtében, hogy a jegybanki alapkamat az idei évben lényegesen lecsökkent, így a legtöbb befektetési termék hozama is alacsonyabb lett, de reményeink és elvárásaink szerint az OTP Egészségpénztárnál a hozamok a banki kamatokat továbbra is meg fogják haladni.

Most érdemes lekötnie pénzét az OTP Egészségpénztárban

Amennyiben van olyan egyenlege a számlán, melyet nem tervez a közeljövőben felhasználni, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy a „ Rendelkezés lekötésről ” nyomtatvány kitöltésével és Pénztár részére történő megküldésével kezdeményezze a lekötést.

Lekötésről történő rendelkezés

  • A lekötés minimális összege nem lehet kevesebb, mint 10.000,- Ft.
  • A lekötés időpontjának kezdete nem lehet korábbi, mint a lekötésről történő rendelkezés Pénztárhoz való beérkezésének dátumát követő 5. banki nap, amennyiben a pénztártag nem határoz meg későbbi kezdő időpontot.
  • A lekötés futamidejének legalább 24 hónaposnak kell lennie, annak érdekében, hogy a lekötés összege után járó 10% adó-visszatérítés a lekötés adóévében igénybe vehető legyen.
  • A lekötésről kizárólag írásban lehet rendelkezni.

Lekötés megszüntetése

  • A lekötés megszüntetéséről kizárólag írásban lehet rendelkezni.
  • A lekötött összeget 15 napon belül vezetjük át egyéni egészségszámlára.
  • Amennyiben a lekötött összeget részben feltöri, úgy az az egész összeg lekötésének feltörését jelenti.
  • A futamidőn belül feltört összeg után járó adókedvezményt 20%-kal növelten kell az adóévre vonatkozó adóbevallásban bevallania, valamint az adóbevallás benyújtására előírt határidőig kell megfizetnie.
 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon

Lekérdezheti aktuális egyéni egészségszám- lája egyenlegét!

Nyomon követheti egyéni egészség- számlája alakulását!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Utolsó módosítás dátuma:
2016. március 10.