Előnyök

Oldal nyomtatása

Azzal, hogy munkáltatóként az önkéntes egészség- és önsegélyező pénztári tagság mellett dönt, számos előnyre és kedvezményre tehet szert. Engedje meg, hogy megismertessük ezekkel.

Miért előnyös az önkéntes egészség- és önsegélyező pénztár?

 • A tagdíjátvállalás (hozzájárulás) után a bérjellegű kifizetéseknél kedvezőbb, azaz 40,71%-os adót kell megfizetnie, amely a munkavállalójának adómentes. Az egészségpénztári, önsegélyező pénztári hozzájárulás korlátozás nélkül adható a munkavállaló pénztártagoknak.

  Számokban is jól látható az alábbi táblázat alapján, hogy amennyiben a munkáltatónak 10.000 forintja van arra, hogy valamiféle többletet nyújtson munkavállalójának, akkor, ha ezt bérként teszi meg, úgy 5.496 Ft, míg ha OTP Egészségpénztáron keresztül pénztári juttatásként, akkor 6.538 Ft lesz felhasználható a dolgozó számára, azaz a munkavállalónak 1.042 forinttal több marad a zsebében:
Munkáltató előnyök
Az adatok a 2018. évben érvényes adó és járulék mértékeket tartalmazzák.   

 • Egészségügyi szolgáltatás igénybevételére célzott támogatást nyújthat
 • Mert humánpolitikai előnyökre tehet szert.
  Egészségpénztárunk segít a táppénzes napok számának csökkentésében, az alkalmazottak munkabírásának, teljesítményének növelésében, a munkabéren felüli kiegészítő juttatás minőségi hátterének megteremtésében.
 • Mert növelheti a cég iránti lojalitást.
  A tagdíjátvállalás növeli a munkatársak lojalitását és munkahelyhez való kötődését, ezáltal is csökkenhet a fluktuáció.

Az OTP Egészségpénztár egyszerre kínál előnyöket minden tagjának: munkáltatónak és alkalmazottainak egyaránt. Szolgáltatói és kártyaelfogadói hálózatunkat a munkavállalók igényeit szem előtt tartva folyamatosan bővítjük.

Miért érdemes az OTP Egészségpénztárt választania?

 • Mert előnyös a cégnek.
  Igény szerint részletes ajánlati anyagot küldünk és/vagy prezentációt tartunk a cég vezetésének a konstrukció és az OTP Egészségpénztár nyújtotta lehetőségekről, előnyökről.
  Legalább 50 fő belépése esetén - amennyiben kívánják - a belépési nyilatkozatokat központilag legyártjuk, ami cége adminisztrációs munkáját jelentősen megkönnyítheti. Személyes kapcsolattartót biztosítunk, akin keresztül cége közvetlen összeköttetésben áll velünk.
 • Mert előnyös a dolgozóknak.
  Igény szerint tájékoztató előadást tartunk a dolgozóknak a konstrukció és az OTP Egészségpénztár nyújtotta lehetőségekről, előnyökről.
  Legalább 50 fő belépése esetén - amennyiben kívánják - a belépést követően konzultációt tartunk a dolgozóinak a gyakorlati tudnivalókról, ami jelentősen megkönnyítheti a szolgáltatások problémamentes igénybevételét. Készek vagyunk a munkavállalók egyedi igénye szerint bővíteni szolgáltatói és kártyaelfogadói hálózatunkat.
  Az OTP Cafeteria kártya segítségével a dolgozói könnyen és biztonságosan vásárolhatnak.
  A mindenkori kamattól függetlenül 1,5% kamatkedvezménnyel vehetik igénybe az OTP Bank Folyószámlahitelét. A tájékoztatás nem teljeskörű, a további tájékoztatást a konkrét folyószámlahitel igénylésekor a banki ügyintézőtől szükséges kérni.
 • Mert megbízható.
  Az OTP Egészségpénztár stabil és biztonságos, hátterében az OTP Bankcsoport áll.
 • Mert Magyarország piacvezető egészség- és önsegélyező pénztára.
  Jelenleg az OTP Egészségpénztár a legnagyobb egészség- és önsegélyező pénztár Magyarországon.
 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Ep híres játék
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

Utolsó módosítás dátuma:
2018. június 26.