Tagsági feltételek

Oldal nyomtatása

Az OTP Egészségpénztár tagsága néhány egyszerű feltételhez van kötve. Az alábbiakban ezekkel a feltételekkel ismertetjük meg.

Az OTP Egészségpénztár munkáltatói tagja az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság lehet, aki munkavállalójának tagdíjfizetési kötelezettségét részben vagy egészben átvállalja (munkáltatói hozzájárulás).

A munkáltatói hozzájárulásáról külön szerződésben állapodhat meg Pénztárunkkal, amely rögzíti, hogy a munkáltató részben vagy egészben vállalja át a tagdíjfizetési kötelezettséget.

Munkáltatói partnerek azonosítása

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény (Pmt.) előírásai értelmében az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak, így az OTP Országos Egészségpénztár részéről is szükséges a Pénztárral szerződéses jogviszonyban álló (pénztártag munkavállalóik részére tagdíj kiegészítéséhez/átvállalásához kapcsolódóan munkáltatói hozzájárulás fizetésére kötelezettséget vállaló) munkáltatók ügyfél-átvilágítása, azonosítása. A Pmt. 12. §-a értelmében a Pénztárnak – bizonyos szervezeti kör (államigazgatási szervek, vagy azon társaságok, melyek értékpapírjait más tagállam(ok)ban is bevezették a szabályozott piacra) esetében – lehetőségében áll egyszerűsített ügyfél-átvilágítás útján teljesíteni az azonosítási kötelezettséget. Ebben az esetben a munkáltatóknak további teendőjük nincsen. A Pénztár folyamatosan tájékoztatja azon munkáltatókat, akiket az egyszerűsített ügyfél-átvilágítás hatálya alá eső szervezeti körbe tartozónak minősít, kérve, hogy amennyiben a Pénztár értelmezésével ellentétben a Munkáltató mégsem tartozna az egyszerűsített ügyfél-átvilágítás hatálya alá, akkor a Pénztár honlapján elérhető normál ügyfél-átvilágítással kapcsolatos tájékoztatót olvassa át, és annak megfelelően eljárva teljesítse az azonosítási kötelezettségét. Az egyszerűsített ügyfél-átvilágításról szóló tájékoztató levelet itt olvashatja.

A nem egyszerűsített átvilágítás hatálya alá tartozó szervezetek (pl. gazdasági társaságok) az általános, normál ügyfél-átvilágítás alá tartoznak, azonosítás elvégzéséhez szükséges teendőkről itt tájékozódhat.

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

Utolsó módosítás dátuma:
2016. március 16.