Tagdíj hozzájárulás

Oldal nyomtatása

Ismerkedjen meg a tagdíjátvállalás részletes feltételeivel!

Az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény értelmében azok részére fizethet hozzájárulást, akik Önnel, illetve cégével munkaviszonyban állnak.

A hozzájárulásból egyetlen olyan munkavállalót sem zárhat ki, aki legalább 6 hónapja munkaviszonyban áll, illetve minden munkavállaló részére azonos mértékű hozzájárulást kell fizetnie.

A hozzájárulás lehet fix összeg vagy a munkabér meghatározott százaléka, melyet minden munkavállalójára egységesen kell alkalmaznia. Százalékban meghatározott hozzájárulás esetén megadható a minimum és maximum összeg is (pl. a munkabér 5%-a, de havonta minimum 5.000, maximum 23.400 forint). Az egységesnél magasabb hozzájárulást a munkáltató azok részére fizethet, akik 15 éven belül elérik a nyugdíjkorhatárt. Ez esetben akár naptári évenként is differenciálhat, azonban az azonos korcsoporthoz tartozó munkavállalók között nem tehet különbséget.

A hozzájárulás fizetése szüneteltethető, ha a munkavállaló pénztártag munkaviszonya szünetel, illetve részére munkabér nem jár. Ennek feltételeit minden munkavállaló részére nézve azonos módon kell meghatároznia.

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Ep híres játék
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

Utolsó módosítás dátuma:
2015. május 12.