Előnyök

Oldal nyomtatása

Miért előnyös Önnek az önkéntes nyugdíjpénztári tagság?

 • Mert nyomon követhetők a befizetései.
  Tagdíjbefizetéseit és a jóváírt hozamokat névre szóló egyéni számlákon tartjuk nyilván, amelynek egyenlegéről minden évben számlalevelet kap.
 • Mert örökölhető.
  Az egyéni számlán lévő összegre teljes mértékben kedvezményezett jelölhető. Amennyiben a pénztártag nem jelöl kedvezményezettet, úgy az örököst tekintik annak, így az évek során befizetett összeg nem vész el.
 • Mert adó-visszatérítés vehető igénybe.
  Személyi jövedelemadó (SZJA) bevallásához csatolt önkéntes kölcsönös pénztári nyilatkozatban rendelkezhet az Ön által 2017. évben befizetett tagdíj 20%-ának - maximum évi 150 ezer forintnak - önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba történő átutalásáról.
 • Mert nálunk Öné a választás!
  Választható porfóliós rendszer az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárnál!
  Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárban kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően 6 befektetési stratégia közül választhat annak érdekében, hogy nyugdíjcélú megtakarítása az Ön elvárásainak leginkább megfelelő mértékben gyarapodhasson.
 • Mert a tagdíjfizetést a munkáltató átvállalhatja.
  A tagdíj átvállalásával a munkáltató segítheti dolgozóit az öngondoskodásban. Ezt egyre több cég teszi meg, mivel a tagdíjátvállalást költségként számolhatja el.
 • Mert a pénztárban felhalmozott vagyon a befektetések hozamaival gyarapszik és a hozam kamatadómentes.
 • Mert biztosabb alapokon áll a majdani nyugdíja.
  Az önkéntes nyugdíjpénztár által "több lábon áll" majdani nyugdíja. Mivel pénztártagként a nyugdíjjáruléka több helyre kerül, így nyugdíjasként a társadalombiztosításon felül (esetleg magánnyugdíjpénztártól) az önkéntes nyugdíjpénztártól is kap nyugellátást. Ez jelentősen megosztja a majdani nyugdíjjal kapcsolatos esetleges "kockázatokat".

Az önkéntes nyugdíjpénztárak között is lehetnek jelentős különbségek.

Miért érdemes az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárt választania?

 • Mert stabil és biztonságos a háttere.
  Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár hátterében az OTP Csoport áll. Számlavezetője az OTP Bank Nyrt., vagyonkezelője az OTP Alapkezelő Zrt.
 • Mert taglétszám alapján Magyarország piacvezető önkéntes nyugdíjpénztára.
  Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár az egyik legnagyobb és a legdinamikusabban fejlődő önkéntes nyugdíjpénztár Magyarországon. Tekintse meg a pénztár utolsó zárt negyedévének taglétszám és vagyon adatait!
 • Mert egyedülálló kedvezményeket biztosít.
  Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjaként Ön
  - a mindenkori kamattól függetlenül 1,5%-os kamatkedvezménnyel veheti igénybe az OTP Bank Folyószámlahitelét,
  - a tagsági kártyája segítségével az OTP Nyugdíjvonalon és az interneten keresztül bármikor lekérdezheti egyéni számlája egyenlegét,
  - a várakozási idő leteltét követően kedvezményes személyi hitel felvételét kezdeményezheti az OTP Banktól.
 • Mert nálunk Öné a választás!
  Választható portfóliós rendszer az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárnál!
  Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárban kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően 2016. október 1-jétől 6 befektetési stratégia közül választhat annak érdekében, hogy nyugdíjcélú megtakarítása az Ön elvárásainak leginkább megfelelő mértékben gyarapodhasson.
 
Vissza a pénztárválasztó oldalra

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Utolsó módosítás dátuma:
2016. december 28.