Portfóliós rendszer

Oldal nyomtatása

Mi a választható portfóliós rendszer?

A portfólió különböző befektetési eszközöket (pl. állampapír, részvény, befektetési jegy) tartalmazó befektetési csomag. Ahogy a különböző értékpapírok is eltérő kockázatokat hordoznak, az egyes portfóliók befektetési kockázata is eltér a tekintetben, hogy milyen arányban szerepelnek bennük alacsonyabb, illetve magasabb kockázatú értékpapírok.

A választható portfóliós rendszerben a pénztártagok különböző portfóliók közül választhatnak és saját döntésük szerint válthatnak a portfóliók között.

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai 2016. október 1-jétől 6 különböző portfólió közül választhatnak, valamint lehetőségük van a portfólióváltás időpontjának és gyakoriságának megválasztására is.

Miért jó a választható portfóliós rendszer?

Az önkéntes nyugdíjpénztárból igényelhető járadék vagy kifizetés alapját az egyéni befizetések teremtik meg. A majdani járadék, illetve kifizetés befizetéseinkhez mért nagyságát az határozza meg, hogy befizetéseinket milyen eredménnyel sikerül befektetni.

Amennyiben a megtakarításunk várható időtartamának megfelelő kockázatú és várható hozamú befektetést választunk, optimalizálhatjuk leendő nyugdíjunk mértékét.

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra

Tájékozódhat egyéni számlájának adatairól.

Utolsó módosítás dátuma:
2017. január 09.