Előnyök

Oldal nyomtatása

Miért előnyös Önnek, ha munkavállalói önkéntes nyugdíjpénztári tagok?

 • Növelheti alkalmazottai lojalitását.
  Az önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói tagdíjátvállalással növeli a munkatársak lojalitását és munkahelyhez való kötődését, így csökkentheti a fluktuációt.
 • Adó és TB kedvezményekhez juthat.
  A tagdíjátvállalást (hozzájárulást) költségként számolhatja el, amely után a 15% személyi jövedelemadón kívül 22%-os egészségügyi hozzájárulást kell megfizetnie, amely kedvezőbb a munkabér adóterhéhez képest.
 • Az Alapszabályban meghatározott munkavállalói körnek támogatói adományként is adhat eseti vagy rendszeres juttatást, amelyet a munkáltató költségként elszámolhat (korlátozás nélkül csökkentheti az adózás előtti eredményt), és nem kell adót fizetnie utána.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak között is lehetnek jelentős különbségek.

Miért érdemes az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárt választania?

 • Mert stabil és biztonságos a háttere.
  Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár hátterében az OTP Csoport áll. Számlavezetője az OTP Bank Nyrt., vagyonkezelője az OTP Alapkezelő Zrt..
 • Mert az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár az egyik legnagyobb és a legdinamikusabban fejlődő önkéntes nyugdíjpénztár Magyarországon. Tekintse meg a pénztár utolsó zárt negyedévének taglétszám és vagyon adatait!
 • A pénztártagok kockázatvállalási hajlandóságuktól függően a befektetési lehetőségként kialakított hat portfólió közül választhatnak, és bármikor dönthetnek a portfólióváltásról.
 • Mert egyedülálló kedvezményeket biztosít.
  Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai
  - a mindenkori kamattól függetlenül 1,5%-os kamatkedvezménnyel vehetik igénybe az OTP Bank Nyrt. Folyószámlahitelét,
  - a tagsági kártya segítségével az OTP Nyugdíjvonalon és az OTP Portálok honlapon keresztül bármikor lekérdezhetik egyéni számla egyenlegüket, és az OTP Bank direkt szolgáltatásán online biztonságosan elérhetik az egyéni számla aktuális forgalmi és záró adatait.
  - a várakozási idő leteltét követően kedvezményes személyi kölcsön felvételi lehetőséggel élhetnek az OTP Bank fiókjaiban.
  - Amennyiben a pénztártag legalább hároméves tagsági jogviszonnyal rendelkezik, úgy kedvező feltételek mellett tagi kölcsönt igényelhet az egyéni számláján nyilvántartott összeg 30%-ának erejéig. (A tagi kölcsön igénylésének részleteit a pénztár Alapszabálya tartalmazza.)
  - Elektronikus iratküldésről itt nyilatkozhatnak.
 
Vissza a pénztárválasztó oldalra

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Utolsó módosítás dátuma:
2016. december 28.