Adó-visszatérítés

Oldal nyomtatása

Tisztelt Pénztártag!

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy egészségpénztári tagsága révén milyen lehetőségei vannak adókedvezmények érvényesítésére.

Ha a tárgyévben van befizetett személyi jövedelemadója, akkor

  • az egészségszámlára egyénileg befizetett tagdíj összege után 20%,
  • a munkáltatói hozzájárulás összege után 20%,
  • az egyéni egészségszámlán 2 évre lekötött összeg után a lekötés évében 10%, valamint
  • az igénybevett prevenciós szolgáltatások ára/összege után 10%
    (kizárólag a tag által igénybe vett szűrővizsgálatok után vehető igénybe)

adó-visszatérítést vehet igénybe jövedelemkorlát nélkül.
(Az adó-visszatérítés igénybe vételének két legfőbb feltétele, hogy legyen befizetett személyi jövedelemadója, és ne legyen az adó- és vámhatóságnál ezer forintot meghaladó nyilvántartott adótartozása. (Szja tv. 44§/A (2) bekezdés))

Az adó-visszatérítések együttes összege adóévenként legfeljebb 150.000 Ft, több, különböző típusú önkéntes pénztári tagság esetén is. Az adó-visszatérítést a NAV nem közvetlenül juttatja vissza az Ön részére, hanem a személyi jövedelemadó bevallásában tett nyilatkozata szerinti önkéntes pénztári számlájára utalja át.

Az adó-visszatérítés összegét nem terheli költség levonás, az teljes egészében az Ön egyéni egészségszámláján kerül jóváírásra. Amennyiben Ön több önkéntes pénztár tagja, abban az esetben is csak egy, a tárgyévben már létező olyan önkéntes pénztári számlára kérheti az adó-visszatérítés átutalását, amelynél - a pénztár igazolása alapján – történt a bevallást érintő évben tagdíjfizetés. Az önkéntes nyugdíjpénztári, egészségpénztári és önsegélyező pénztári befizetések adókedvezménye továbbra is összevonandó, és az együttes adó-visszatérítés mértéke nem haladhatja meg az évi 150.000 Ft-ot.

Ha teheti, ne szalassza el a maximális 150.000 Ft adó-visszatérítés kihasználásának lehetőségét!

A Pénztár Internetes Számlaforgalom Lekérdező Rendszerben (regisztrációt követően) ellenőrizheti, hogy az egyéni befizetés után járó maximális adó-visszatérítésnek mekkora részét használta már ki, illetve, hogy ehhez mekkora befizetést kell teljesítenie.

Számoljon! Minden 10.000 forint után további 2.000 Ft-tal gyarapodhat egészségszámlája. Ha Ön például havonta 20.000 Ft-ot fizet egészségpénztári számlájára (vagyis évente 240.000 Ft-ot), akkor a negyedévente jóváírásra kerülő egészségpénztári hozamokon felül a következő évben további 240.000*20%-ot vagyis +48.000 forintot használhat fel egészségének megőrzésére. Ez összesen több mint 274.000 Ft elkölthető egyenleget jelent az OTP egészségpénztári számláján:

Adó-visszatérítés példa


* már meglévő tagság esetén. Új belépőknél a költségek kiegészülnek az egyszeri belépési díjjal (2.000,- Ft) és a kártya díjával (2.900,- Ft)

Befizetést az egyéni számlájára - az okiratszámának vagy adószámának feltüntetésével – teljesítheti banki átutalással (11703006-20411440 sz. bankszámlára), valamint – ha rendelkezik OTP-nél vezetett folyószámlával és OTPdirekt hozzáféréssel, akkor OTPdirekten keresztül egyszerűen „Utalások”/”Utalás OTP Pénztárak számára”menüpont alatt is. (A Pénztár a befizetéseket akkor tudja figyelembe venni tárgyévi befizetésként, ha december 31-ig az összeg az egészségpénztári számláján jóváírásra kerül.)

Amennyiben további információra lenne szüksége, úgy kérjük, hogy forduljon hozzánk bizalommal. Készséggel állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

OTP Pénztárak és Cafeteria vonal (ügyfélszolgálat)  06 1 3 666 555  
Cím   1133 Budapest, Váci út 80. (OTP Bankfiók) 
Levelezési cím   1369 Budapest 5, Pf. 362.  
Telefax   06 1 429 7478  
E-mail   info@otpep.hu
Internet   www.otppenztarak.hu
Bankszámla száma   11703006-20411440  
 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon
Gólyaváró
Adó-visszatérítés
Egyenleg- és számlaforgalom
Egyenleg

Kitölthető online belépési nyilatkozat

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Munkatársaink várják az Ön hívását!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Tudásbank
Postás Tagozat

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Utolsó módosítás dátuma:
2019. március 14.