Tájékoztatás a DIMENZIÓ Kölcsönös Biztosító Egyesületből az OTP Nyugdíjpénztárba átlépni kívánó tagok részére

Oldal nyomtatása

Tájékoztatás pontosítása 2016.08.02. – az oldalon található új belépőkre vonatkozó nyugdíjpénztárak közötti összehasonlító adatokat tartalmazó táblázat törlésre került

Tisztelt Érdeklődők! Tisztelt Dimenzió ügyfelek!

Az Országgyűlés 2016. május 24-én elfogadott egy törvénymódosítási csomagot, amely alapján a DIMENZIÓ Kölcsönös Biztosító Egyesület tagjai dönthetnek egyénileg arról, hogy egy önkéntes nyugdíjpénztárba átlépjenek.

Az átlépésre a jogszabályi módosítások alapján 2016. július 1-jétől van lehetőség.

Kérjük, olvassa el érveinket, hogy miért érdemes ezt a nyugdíjcélú szolgáltatást igénybe vennie. Ahhoz, hogy nyugdíjas éveiben ne a gyermekeinek kelljen eltartania Önt, hanem esetlegesen akár Ön gondoskodhasson Róluk is, vagy élvezze a boldog nyugdíjas kort is, csatlakozzon hozzánk!!!

A Dimenzió Kölcsönös Biztosító Egyesületből történő átlépés folyamatának leírása    

Fontos tudnivalók!

Átlépés esetén a Dimenzió Kölcsönös Biztosító Egyesületben eltöltött várakozási idő is áthozásra kerül, vagyis a tagság folyamatos marad.

Tagdíj

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár egységes, minimális havi tagdíja 2013. január 1-jétől 5000 Ft.

A tagdíjat a tárgyhót követő 15. naptári napig kell befizetnie tagdíjszámlánkra, melynek száma:
11742001-20030030.
Ezt munkáltatói átutalás, bankszámla- vagy postai készpénz-átutalási megbízás, vagy csoportos beszedési megbízás útján teheti meg.

Hova kerül befizetett tagdíja?

Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár három tartalék között osztja fel a befizetett tagdíjakat. A megosztás 2015. január 1-jétől a következő:

d1

A fedezeti tartalék az egyéni számlákból áll, a pénztár ebből finanszírozza a tagjainak nyújtott szolgáltatásokat.
A működési tartalék a pénztár működési költségeit (például nyilvántartás, könyvelés, munkáltatói levelek és egyéni számlaértesítők költsége) fedezi.
A likviditási tartalék a pénztár fizetőképességének fenntartására és a befektetési kockázatok kiküszöbölésére szolgál.

Új belépők/átlépők esetében az első megfizetett 2.000 Ft tagdíj működési célú felhasználásra kerül.

Néhány fontos tudnivaló az OTP Nyugdíjpénztárról:

Az OTP Nyugdíjpénztár a legnagyobb és az egyik legbiztonságosabb önkéntes nyugdíjpénztár Magyarországon. A felelős vagyonkezelésnek köszönhetően 10 éves időtávon is, mind az 5 portfólióban az elért magas hozamok jóval felülmúlták a 10 éves átlagos inflációt.

d2
d3

Az egyéni befizetések után 20%-os személyi jövedelemadó visszatérítés vehető igénybe, amely évente maximum 150.000 Ft lehet. Minimális havi tagdíj 5.000Ft/hónap.

Speciális szolgáltatásaink a nyugdíjszolgáltatás módozatain kívül:

  • 3 éves önkéntes nyugdíjpénztári tagságot követően tagi kölcsön igényelhető az egyéni számlán nyilvántartott összeg 30%-áig. Más pénztárakkal ellentétben folyósításkor csak a jegybanki alapkamat +5%-ot vonjuk le.
  • 10 éves pénztártagságot követően igénybe vehető az OTP Bank kedvezményes, forint alapú személyi hitele.
  • Az OTP Nyugdíjpénztár tagjai a mindenkori kamattól függetlenül 1,5%-os kamatkedvezménnyel vehetik igénybe az OTP Bank Folyószámlahitelét.
  • Választható portfoliók: választási lehetőség öt különböző kockázatú befektetési csomag közül, tetszőleges gyakorisággal. Segítség a választáshoz: honlapunkon kockázat-felmérő kérdőív érhető el. Egyéni számlalekérdezési lehetőség a honlapon: www.otpportalok.hu (forgalmi adtok, hozam adatok, választható portfolió).
  • Már az OTP Direkten is nyomon követhető a Pénztári egyenleg.

Kalkulálja ki várható nyugdíját! – www.boldognyugdijasok.hu

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Belépek az OTP Nyugdíjpénztárbaonyp_kalkulalja_banner_101
onyp_segitseg_banner_100
Utolsó módosítás dátuma:
2017. március 08.