Egészségpénztári praktikák

Oldal nyomtatása

Lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatása az OTP Egészségpénztárban

Lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatása az OTP Egészségpénztárban

2016-ban Pénztártagjaink már finanszírozhatják jelzáloghitelük törlesztő részletét számlájukról havonta legfeljebb 16.650 Ft összegig. Fontos tudnivaló, hogy ennek kifizetése, akkor történhet meg, ha az összeg már legalább 180 napja a tag egyéni számláján rendelkezésre áll. Amennyiben Ön is szeretné ennek fedezetét a jövőre nézve biztosítani, akkor javasoljuk, hogy még időben teljesítsen befizetést a számlájára.
2016. július 1-jétől ezen támogatást a Pénztár már nem csak közvetlenül a folyósító hitelintézet részére fizetheti meg, hanem a tag lakossági folyószámlájára is.

Az igényléshez szükséges, benyújtandó dokumentumok:

 • Kitöltött és aláírt bejelentőlap (Pénztár által kiadott nyomtatvány) minden esetben
 • A lakáscélú jelzáloghitel szerződés másolata első igény benyújtásakor
 • A hitelintézet igazolása vagy a bankszámla kivonat másolata az elmúlt 3 havi törlesztő részlet megfizetett összegéről első igény benyújtásakor
 • A lakossági folyószámlára történő utalási igény esetén a megfizetett hónapokra vonatkozóan a hitelintézet igazolása vagy a bankszámlakivonat másolata, másolatai (a megküldött igazolás alapján van a Pénztárnak lehetősége a kért összeget megfizetni).

Adóstársak esetén, pl. férj és feleség külön egyéni számlával rendelkeznek, akkor egyéni számlánként igénybe tudják venni a lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének a támogatását, azaz 2 X 16.650 Ft/hó összeget.

Tovább a szabályzatra

Takarékoskodjon most, hogy a beiskolázási támogatást tanévkezdéskor igénybe tudja venni

Takarékoskodjon most, hogy a beiskolázási támogatást tanévkezdéskor igénybe tudja venni

Az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár kiegészítő önsegélyező szolgáltatásként már nyújtja a beiskolázási támogatást gyermekenként (évente) 111.000 Ft összegben!

A beiskolázási támogatás nyújtható:

 • a közoktatásról szóló törvényben meghatározott gyermek, tanuló számára, a családok támogatásáról szóló törvény szerint családi pótlékra jogosult személy által vásárolt tankönyv, taneszköz, ruházat árának (ebben az esetben szükséges a családi pótlékra való jogosultság igazolásának másolata), valamint
 • a felsőoktatásról szóló törvény 1. számú mellékletében felsorolt, Magyarország államilag elismert felsőoktatási intézményében hallgatói jogviszonnyal rendelkező 25. életévét be nem töltött természetes személy tekintetében kifizetett, költségtérítés (tandíj), térítési díj, kollégiumi díj, albérleti díj megtérítése.

Fontos tudnivaló: hogy – mint minden önsegélyező szolgáltatás esetén – csak a 180 napos egyenleg használható fel erre a célra, és a számlák csak abban az esetben fogadhatók el, ha azok

 • a tanév utolsó napját követő 15 napon belül, azaz június 30-ig, valamint
 • a tanév első napját megelőző 15 napon belül, azaz augusztus 15-től kerülnek kiállításra és teljesítésre.

A fentiek alapján a tanév alatt, azaz tárgyév augusztus 15 és az azt követő év június 30. között kiállított számlák a kiállítástól számított 120 napon belül bármikor benyújthatók.

Tovább a szabályzatra

Táppénz kiegészítése az OTP egészségpénztáron keresztül

penztarca_mentoovben_1Tudta, hogy a gyógyszerek vásárlásán túl a betegszabadság miatt kieső jövedelmét is kiegészítheti egészségpénztári egyenlegéből? A Kieső jövedelem pótlása 2007-től került bele az egészségpénztári szolgáltatások körébe. Az első évben még viszonylag kevesen vették igénybe ezt a szolgáltatásunkat, de napjainkra ez a szám már jelentősen megnövekedett. Takarékoskodjon előre Ön is, hogy az esetleges betegség ne jelentsen problémát családjának.

Tovább olvasom    

5 fontos teendő az év végén, ha Pénztártagok vagyunk!

5_karacsonyfa_disz

Ismét itt a december, amikor a legtöbb Pénztártag elgondolkodik azon, hogyan optimalizálhatná személyi jövedelemadóját. A korábbi évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy december hónap folyamán az egyéni befizetések 2-3-szorosát teszik ki annak, amit egy átlagos hónapban teljesítenek tagjaink. 2016 decemberében ez több mint 779 millió forintot jelentett. Az alábbiakban leírjuk, hogy mire kell figyelni év végén, ha egyéni befizetést tervez az egyéni számlájára. Arra is szolgálunk néhány tippel, miként használhatja ki leginkább az adó-visszatérítésben rejlő lehetőségeket!

Tovább olvasom    

Év végi teendők az Egészségpénztárban

Év végi teendők az Egészségpénztárban

Az ünnepi készülődés közepette vessen egy pillantást egészségszámlájára is és tájékozódjon az alábbi témákban!

 • Kalkuláljon, mennyit érdemes az OTP Egészségpénztárba egyénileg befizetnie!
 • Küldje be még decemberben 2015. évi elszámolható számláit!
 • Tekintse át, hogy keletkezett-e 2015-ben jogosulatlan és/vagy adóköteles elszámolása, hogy még időben megtehesse a szükséges intézkedéseket!

Tovább olvasom    

Egészségpénztári praktikák – Hogyan kerüljük el a jogosulatlan vásárlást, avagy mire jó az orvosi javaslat?

Egészségpénztári praktikákA jogszabályok útvesztőjében könnyű eltévedni, viszont így van ez sok esetben az egészségpénztári szabályrendszerek közepette is. A mai napig számos esetben fordul elő, hogy a Pénztártagok nem vagy nem teljes mértékben vannak tisztában az egészségpénztári szolgáltatások feltételrendszerével. Így van ez például a szemüvegek vásárlása vagy az otthoni gondozás igénybevétele esetén is. Nézzük meg, hogy ezen esetekben mire jó az orvosi javaslat!

Tovább olvasom    

Mit vegyünk nyáron az egészségpénztári számlánk terhére?

csillag

Minden évszaknak megvan a maga sajátossága, és megvan a maga egészségpénztári termékköre is. Azaz minden időszakban vannak olyan termékek, amelyek jobban fogynak a boltokban, míg mások kevésbé. A nyár egy különösen fontos időszak, mert ekkor sokat vagyunk a szabadban és így az időjárás viszontagságai is jobban hatnak ránk. Júliusban és augusztusban a nagy meleg, a napsugárzás, a szúnyogok, a sok strandolás és egyéb körülmények igénybe veszik bőrünket, testünket. Ezért is nagyon fontos, hogy előre felkészüljünk a különböző környezeti hatások ellen.
Sok termék ilyenkor is elszámolható egészségpénztári számlára, ezért összeszedtük az ezekre vonatkozó javaslatainkat.

Tovább olvasom    

Legalább 12% hozam kockázatmentesen!

Legalább 12% hozam kockázatmentesen? Lehetséges?

Most az OTP Egészségpénztár meglepő módon egy kiváló befektetési lehetőséget kínál azoknak, akinek 1 éven belül gyermeke születik, és van befektethető megtakarításuk. Tud Ön másik olyan kockázatmentes befektetési lehetőséget, mely ehhez hasonló eredményeket kínál? És azt tudja, hogy önsegélyező pénztári szolgáltatásként születési támogatást is nyújt a Pénztár?

Tovább olvasom    

10% adó-visszatérítés egyéni befizetés nélkül?!

10% adó-visszatérítés egyéni befizetés nélkül?!

Igen, lehetséges. Kösse le pénzét két évre az OTP Egészségpénztárban és a jóváírásra kerülő hozam mellett a lekötés évében a lekötött összeg 10%-át visszaigényelheti a megszokott módon, az éves adóbevallásában. Amennyiben van olyan egyenlege a számlán, melyet nem tervez a közeljövőben felhasználni, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy kösse le a pénzét. Az így elért hozamot kamatadó sem fogja terhelni.

Tovább olvasom    

Én már (jól) döntöttem, beléptem az OTP Egészségpénztárba

Én már (jól) döntöttem, beléptem az OTP EgészségpénztárbaBaráti társaságunk életkora megoszlik minden korosztályra, így az összejöveteleink témája is különböző. Sajnos az évek során egyre több alkalommal merült fel beszélgetéseink során az egészségi állapotunk, a betegségek, sérülések, illetve az egészségügyi ellátás témaköre. Számtalan összefüggésben tárgyaltuk már egymás között mindenkinek a gondjait.

Tovább olvasom    

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Adó-visszatérítés
Gólyaváró
Feltöltömmagam

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Utolsó módosítás dátuma:
2018. december 05.