Én már (jól) döntöttem, beléptem az OTP Egészségpénztárba

Oldal nyomtatása

Én már (jól) döntöttem, beléptem az OTP EgészségpénztárbaBaráti társaságunk életkora megoszlik minden korosztályra, így az összejöveteleink témája is különböző. Sajnos az évek során egyre több alkalommal merült fel beszélgetéseink során az egészségi állapotunk, a betegségek, sérülések, illetve az egészségügyi ellátás témaköre. Számtalan összefüggésben tárgyaltuk már egymás között mindenkinek a gondjait.

Kezdve a gyerekszületésétől, egészen az idősebb korig bezárólag számos egészségügyi probléma merülhet fel, és következtetéseink pedig túlnyomó többségében arról szólnak, hogy:

  • az állami szolgáltatások általában körülményesek,
  • a várólisták miatt akadályokba ütközünk, amikor szükség van komolyabb beavatkozásra vagy vizsgálatra,
  • az állami egészségügyi ellátást a hálapénz kellemetlen szituációja nehezíti,
  • a színvonalasabb magán egészségügyi rendelések igénybevétele drága.

Az egyik beszélgetés alkalmával a csapathoz tartozó egészségtudatos házaspár felvilágosította társaságunkat, hogy létezik egy hossztávú megoldás, mely a teljes családra kiterjed és optimalizálja az egészségügyre fordítandó költségeket. Ezen a tanulságos estén, laza sörözgetés keretében elkezdték összeszámolni saját példájukon, hogy Ők, akik jelenleg egy gyermekes, de másodikat tervező és nagyszülővel együtt élő és általánosságban egészségescsalád, „mennyit költenek az adott évben az egészségükre?” Mindeközben lelkesen beszéltek a jövőbeni terveikről is.

A számítás a következőképpen nézett ki:

· A születendő gyerek kapcsán (nőgyógyász, vizsgálatok, szülés…)
· A kétéves gyermek (pelenka, és babaápolási cikkek)
· család (fogászati beavatkozások, fogszabályozás…)
· mama (szemüveg)
· nagyszülők (gyógytorna, gyógyszer)
· egyéb időszakos szűrővizsgálatok
összesen kb. /év
200-300 000 Ft
300 000 Ft
100-200 000 Ft
80-100 000 Ft
60 000 Ft
50 000 Ft
kb. 900 000 Ft


Én már (jól) döntöttem, beléptem az OTP EgészségpénztárbaA számításon túlmenően egyéb költségek is felmerülhetnek még a közeljövőben, mert a férj öngondoskodó és munkaképességének megóvása érdekében tervez egy Manager szűrést is, valamint a baba születésénél gondolkodnak a költséges őssejt programon, amely egyre inkább közkedveltté válik. A sörözés ezek után átalakult egy „SZTK váróteremi beszélgetéssé” ahol mindenki elmesélte saját családi köréből a várható nagy értékű egészségügyi szolgáltatások igénybevételét. Ebből kiderült, hogy néhány fős társaságunk szeretteire szem, csípőprotézis műtétek, fogászati beavatkozások sora, és idős szülők gondozásával kapcsolatos költségek kifizetése vár a közeljövőben.

Nyilvánvalóvá vált számomra is, hogy a család tagjai együtt egy év alatt könnyen el tudnak költeni egy nagyobb összeget is a különböző egészségügyi termékekre és szolgáltatásokra. És ekkor mondta el a házaspár a nagy titkot, újdonságot, melyről eleddig nem is tudtunk: „Ezeket a költségeinket jelentősen (10-15%-kal) csökkenthetjük, ha egészségpénztári tagok vagyunk…” Ezért léptek be a családból ők is mindketten az OTP Egészségpénztárba (a feleség cafeteria választáskor, a férj pedig az egyik OTP Bank fiókban töltötte ki és adta le a belépési nyilatkozatát).

Ezek után feltettük a kérdést, hogy mi az előnye? Milyen költségekkel jár mindez?
Gyorsan összefoglalták, hogy gyakorlatilag egy egyszeri belépési díj (2.000 Ft) van, valamint az egészségkártyának a hároméves díja (2.900 Ft) jelentkezik egyszeri kiadásként. A többi költség csak az egyes befizetések alkalmával kerül levonásra, azaz a befizetések 7,9%-a (évi 100.000 forintig) illetve 4%-a (éves 100.000 forint felett) a működési költség levonás. Viszont ezekért cserébe érvényesíthetünk egy 20%-os adójóváírást az adóbevallásunkban.

További előny, hogy több száz szolgáltató – országos lefedettséggel – jelentős (5-30%) kedvezményeket is biztosít az OTP Egészségpénztár tagjainak, sőt a pénztár a számlán lévő egyenleg után még negyedévente hozamot is fizet.

Az információkat elraktároztam magamban és a következő munkanapon nem haboztam, és én is beléptem az OTP Egészségpénztárba. Bevallom, hogy belépésemet könnyítette, hogy egy nagy értékű beavatkozás igénybevétele előtt álltam, így a megtakarításom egyből érezhető volt. Következő év elején megkaptam az adóigazolásomat is, és ahogyan kell az adóhatóság is visszautalta részemre a teljesített befizetéseim 20%-át. Most úgy gondolom jól döntöttem és egy másik társaságban már én tudom méltatni a pénztári előnyöket. Azóta számos barátom esetében is megfogalmazódott a belépés szándéka. Többen így emlékeznek vissza jelentős egészségügyi kiadásaikra: „ha ezt tudom már régen beléptem volna…”. Ezek után már én is jó szívvel tudom mindenkinek ajánlani.

Igaz történet alapján…

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Ep híres játék
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon
Gólyaváró
Adó-visszatérítés
Egyenleg- és számlaforgalom
Egyenleg

Kitölthető online belépési nyilatkozat

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Munkatársaink várják az Ön hívását!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Tudásbank
Postás Tagozat

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Utolsó módosítás dátuma:
2015. május 12.