Pénztártagok azonosítása

Oldal nyomtatása

Kedves Pénztártagunk,

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény (Pmt.) előírja, hogy az egészségpénztárak tagjainál teljes körű azonosítást szükséges végezni. A nem teljes körűen azonosított tagok nem vehetik igénybe a Pénztár szolgáltatásait, azaz nem tudják használni a kártyájukat és részükre a számla ellenértékének kifizetése sem teljesíthető mindaddig, amíg az azonosításuk meg nem történik.

A Pénztár Internetes Számlaforgalom Lekérdező Rendszerében ellenőrizheti, hogy az Ön azonosított tagja-e az OTP Egészségpénztárnak.

Ha még nem történt meg az azonosítása,akkor a kitöltött azonosítási adatlappal (melyet tagsági okiratával együtt kapott meg vagy innen tölthet le) keresse fel az OTP Egészségpénztár budapesti ügyfélszolgálatát (1051 Budapest, Mérleg utca 4.), vagy az OTP Bank fiókjainak bármelyikét (Bankfiókkereső). Az azonosítás során be kell mutatnia a személyazonosságát igazoló okiratát (személyazonosító igazolvány, útlevél, kártya formájú vezetői engedély) és a lakcímét igazoló hatóság igazolványát annak érdekében, hogy azok érvényességéről kollégáink meggyőződhessenek. A helyes adatokkal kitöltött adatlapokat a Pénztártagnak és az azonosítást végző személynek aláírásával kell hitelesítenie.

Amennyiben szeptember végéig nem kapta meg a Pénztár azonosítással kapcsolatos levelét, akkor az alábbi nyomtatványt letöltheti és kitöltés után ugyanúgy kezdeményezheti az azonosítását az OTP Egészségpénztár ügyfélszolgálatán vagy az OTP Bank fiókhálózatában.

Köszönjük megértését és segítő együttműködését.
OTP Egészségpénztár

Tájékoztatjuk Pénztártagjainkat, hogy a Pénztár felügyeleti szervének - az MNB-nek - az azonosítással kapcsolatos állásfoglalását az alábbi linkre kattintva olvashatja.

Tájékoztatjuk továbbá Pénztártagjainkat, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által kiadott - a pénztártagok pótlólagos azonosítása során alkalmazott nyomtatványon bekért TAJ számok kezelésével kapcsolatos – állásfoglalásáról itt olvashat.

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Gólyaváró
Adó-visszatérítés
 
Egyenleg- és számlaforgalom
Egyenleg

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Postás Tagozat

Kitölthető online belépési nyilatkozat

Munkatársaink várják az Ön hívását!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Tudásbank
Utolsó módosítás dátuma:
2015. december 10.