Ismét bővült az OTP Egészségpénztár elektronikus kommunikációs szolgáltatása

Oldal nyomtatása
Ismét bővült az OTP Egészségpénztár elektronikus kommunikációs szolgáltatása

Szeretné adóigazolását a lehető leggyorsabban az elsők között megkapni? Szeretne elektronikus levélben értesülni a számlák kifizetéséről, vagy a számlájára beérkező jóváírásokról? Amennyiben bejelentkezik az elektronikus kommunikációs szolgáltatásunkra, akkor fentiekről és még számos egyéb hasznos információról is tájékoztatást kaphat. Illetve ha mindez nem lenne elég, akkor regisztráljon a Pénztár Internetes Számlaforgalom Lekérdező Rendszerébe és egy gombnyomással tekintse meg a korábban kiküldött leveleket is.

Egyszerű lekérdezés és részletes tájékoztatás

Az OTP Egészségpénztárban vezetett számlájára történt befizetéseit, illetve az utánuk járó adókedvezmények összegét a legegyszerűbben a Pénztár Internetes Számlaforgalom Lekérdező Rendszerében tekintheti meg, de természetesen a lényeges számlamozgásokat az OTP Direktben is lekérdezheti. Az OTP Egészségpénztár fejlesztéseinek eredményeképpen ráadásul az elektronikus kommunikációs szolgáltatás új funkciókkal bővül november második felétől kezdődően.

Amellett, hogy a Pénztár az adóigazolással valamint az egyenlegértesítővel kapcsolatos információkat elektronikusan megküldi, illetve megtekinthetővé teszi az említett internetes lekérdező rendszerben, mostantól további tájékoztató leveleket is küld a még hatékonyabb tájékoztatás érdekében. E leveleket a következő témákban fogja megkapni, ha már bejelentkezett a szolgáltatásra:

Egyszerű lekérdezés és részletes tájékoztatás
  • Postázott egészségpénztári kártya: Amikor lejár az egészségpénztári kártyája, új kártyát rendel vagy társkártyát igényel valamely bejelentett közeli hozzátartozója számára, akkor az OTP Egészségpénztár elektronikus levélben tájékoztatja Önt az új kártya gyártásáról és elkészültének időpontjáról.
  • Tagdíj jóváírása: Amennyiben egészségpénztári számlájára egyéni vagy munkáltató által átvállalt befizetés érkezik, akkor ennek jóváírásáról elektronikus levelet fog kapni, így nem szükséges folyamatosan figyelnie az egyenlegét, hiszen azonnal értesülni fog az összegek felhasználhatóságáról.
  • Adó-visszatérítés jóváírása: A 20%-os adó-visszatérítések jóváírásáról a Pénztár ugyancsak elektronikus levélben küld tájékoztatást, amennyiben a visszatérítést az egészségpénztári számlájára kérte és az könyvelésre is került.
  • Hozamjóváírás: Az OTP Egészségpénztár negyedévente a befektetési tevékenység eredményeképpen hozamot ír jóvá tagjai számláján. Ha az adott negyedévben a számláján lévő egyenlege után 1.500 forintot meghaladó hozam jár Önnek, akkor erről az OTP Egészségpénztár e-mailben tájékoztatást küld.
  • Számla kifizetése: Amennyiben egy egészségpénztárban elszámolható terméket/szolgáltatást vásárolt készpénzben, és az erről kiállított számlát megküldte az OTP Egészségpénztárhoz kifizetésre, akkor Ön a számla ellenértékének átutalásáról elektronikus levélben is tájékoztatást fog kapni.

Amennyiben Ön is szeretne bejelentkezni az elektronikus kommunikációs szolgáltatásra, akkor töltse le a Pénztár honlapján elérhető „Bejelentkezés elektronikus ügyiratküldésre, és egyéb kommunikációs szolgáltatásokra” névre hallgató nyomtatványt, írja alá, 2 tanúval hitelesíttesse és küldje el a Pénztárnak. Ezt követően már Ön is élvezheti az új szolgáltatás előnyeit, és garantáljuk, hogy adóigazolását hamarabb fogja megkapni, mintha postai úton igényelné azt.

Az OTP Egészségpénztár társadalmilag is felelős szervezetként elkötelezetett a környezetünk védelme mellett. Csatlakozzon Ön is a környezet védelmét támogató kezdeményezéshez, annak érdekében, hogy a nyomtatott anyagok és a felhasznált papír mennyisége csökkenjen.

Azon túl, hogy így a környezet megóvása érdekében is teszünk lépéseket, személyesen is profitálhatunk az elektronikus adatkezelésre történő átállással, hiszen amennyiben a rendszerbe bejelentkeznek, akkor az elektronikusan megküldött dokumentumok már (a bejelentkezés dátumát követő időszaktól kezdődően) elérhetőek lesznek az OTP Egészségpénztár Számlaforgalom lekérdező rendszerében. Amennyiben január 10-ig kitöltik a nyomtatványt és a dokumentum be is érkezik az OTP Egészségpénztárhoz, akkor az idei évről kiállított adóigazolást már megtekinthetik a www.otpportalok.hu oldalon elérhető Számlaforgalom Lekérdező Felületen és akár le is menthetik elektronikus formában.

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon
Gólyaváró
Adó-visszatérítés
Egyenleg- és számlaforgalom
Egyenleg

Kitölthető online belépési nyilatkozat

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Munkatársaink várják az Ön hívását!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Tudásbank
Postás Tagozat

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Utolsó módosítás dátuma:
2016. december 14.