Üdvözöljük az OTP Egészségpénztár honlapján!

EZENTÚL A XIII. KERÜLETBEN VÁRJUK ÖNÖKET

Új címre költöztünk, mostantól Személyes Ügyfélszolgálatunk új helyen, új nyitvatartási renddel várja az érdeklődőket.

Személyes Ügyfélszolgálati címünk: 1133 Budapest, Váci út 80. (OTP Bank fiók)

Nyitva tartás:

Hétfőn: 7:45 - 17:00
Keddtől - Péntekig: 7:45 - 16:00

SZÁMLÁN feltüntetendő cím:1133 Budapest, Váci út 76.

(A korábbi címre – 1051 Budapest, Mérleg u. 4. – szóló számlákat várhatóan 2019. június 30-ig fogadjuk el. A pontos határidőről a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket.)

Levelezési címünk és Telefonos ügyfélszolgálatunk elérhetősége NEM változott.

Levelezési cím: 1369 Budapest 5, Pf.: 362.

Telefonos ügyfélszolgálat: +36-1-3666-555 (hívható: H: 8:00–20:00, K–P: 8:00–18:00)

A 2018. évi adóigazolásról

Adóigazolás

Az adó-visszatérítéshez, így a bevallás elkészítéséhez szükséges adóigazolásokat legkésőbb 2019. január 31-én küldjük el a pénztártagoknak. Az igazolás tartalmazza a 2018. évi adó-visszatérítésre jogosító befizetéseket, valamint az adóköteles és jogosulatlan tételeket. Figyelje postaládáját, postafiókját!

Tovább olvasom    

Ez aztán a híres játék!

Játék

Híreinkkel most duplán nyerhet: 50.000 Ft-os vásárlási utalványt és hasznos információkat

Igaz a jó hír, a hírleveleinkre, kommunikációs szolgáltatásainkra feliratkozó pénztártagok értékes vásárlási utalványokat nyerhetnek! 4 szerencsés feliratkozó nem csupán tájékozottabbá, hanem fittebbé is válhat, hiszen egészséges életmódot támogató utalvány vár rájuk: egy-egy 50.000 Ft-os Hervis vásárlási utalvány. Hogy mit kell ehhez tenni? Feliratkozni e-kommunikációs szolgáltatásunkra, hírlevelünkre, és/vagy edm levelünkre 2019. január 1. és február 28. között, továbbá regisztrálni
a játékra 2019. február 1. és 28. között!

Tovább olvasom    

Adóbevallás 2018 – amit tudni érdemes pénztártagként

Adóbevallás 2018

A NAV idén is elkészíti a magánszemélyek adóbevallását, de Ön úgy is dönthet, hogy önállóan tölti ki bevallását. Bármelyik megoldást választja, pénztártagként rögzítenie kell a nyomtatványon, hogy melyik pénztárba kéri az adó-visszatérítést. A kitöltéshez szükséges adóigazolást 2019. január 31-én küldjük el a pénztártagoknak, mely tartalmazza a 2018. évi adó-visszatérítésre jogosító befizetéseket, valamint az adóköteles és jogosulatlan tételeket. Hogy megkönnyítsük Önnek a kitöltést és a megfelelő adatok a bevallás megfelelő soraiba kerüljenek, 5 pontba gyűjtöttük a teendőket.

Tovább olvasom    

Tagdíjkövetelés az adóigazoláson

Tagdij

A 2018-as évről kiállított adóigazolásokat legkésőbb 2019. január 31-én küldjük ki az OTP Egészségpénztár tagjainak. Az igazoláshoz egyéni számlaértesítőt is csatolunk (Tájékoztató adatok 2018. évről), feltüntetve rajta a Pénztár által nyilvántartott tagdíjkövetelés összegét, melyről ezúton szeretnénk bővebben tájékoztatni.

Tovább olvasom    

Tisztelt Pénztártagjaink és Szolgáltatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018.12.10-től azok a számlák, melyek adóköteles vagy jogosulatlan terméket illetve szolgáltatásokat tartalmaznak, nem kerülnek kifizetésre kivéve akkor, ha ezt a pénztártag aláírt levélben kifejezetten kéri. Pénztártagjaink ezen időszakról csak januárban kapnak tájékoztatást, így nem áll módjukban azt 2018.12.28-ig rendezni, SZJA és EHO fizetési kötelezettségük keletkezne.
A számlák kifizetésére 2019.01.első napjaiban kerül sor.
Megértésüket köszönjük.

Hogy kit érint a jogosulatlan és/vagy adóköteles vásárlás, az otpportalok.hu-n (Számlaadatok/Jogosulatlan és SZJA köteles szolgáltatások) leellenőrizhető.

Januártól a munkáltatóm nem fizet egészségpénztári hozzájárulást. Mit tegyek?

Januártól a munkáltatóm nem fizet egészségpénztári hozzájárulást. Mit tegyek?

Az új cafeteria rendszer sok munkáltató és még több munkavállaló életébe hoz változást 2019. január 1-től. A munkaadók egy része úgy dönt, hogy a megemelkedett adóteher ellenére is fizet egészségpénztári hozzájárulást, míg másik hányaduk egyéb megoldást választ. Egészségpénztári számlát gazdagítani azonban egyénileg is lehet, sőt, érdemes, hiszen a számlára befizetett összeg 20%-át visszaigényelheti, tehát jelentősen csökkentheti egészségügyi kiadásait.

Tovább olvasom    

A cafeteria változik, a dolgozók egészségtámogatása marad

Cafetéria

Igen, a cafeteria rendszere megváltozik 2019. január 1-től, bizonyos juttatások adóterhe megemelkedik, ám az egészségpénztári hozzájárulás csak kis mértékben változik, ráadásul az OTP Egészségpénztár két új, kedvező juttatást is bevezet. A Pénztárunkkal szerződött munkáltatók olyan egészséget támogató, kedvező adózású bónuszokat adhatnak ugyanis munkavállalóiknak, mint a konkrét egészségügyi szolgáltatásokat kínáló „célzott szolgáltatás”, vagy a meghatározó élethelyzetekben felhasználható „célzott önsegélyező támogatás”, emellett továbbra is választhatják az egészségpénztári hozzájárulást
(munkáltatói tagdíjátvállalást) is.

Tovább olvasom    

5 TIPP pénztártagoknak – így igényelhető vissza a legtöbb adó

5 tipp

Az OTP Egészségpénztár tagjai akár 150.000 Ft-ot is visszaigényelhetnek adó-visszatérítésként. 5 pontba szedtük, mi kell ahhoz, hogy a lehető legtöbbet (legtöbb visszatérítést) hozza ki megtakarításából 2019 elején.

Tovább olvasom    

3 lépés az adó-visszatérítéshez – erre ügyeljen év végén!

3 lépés az adó-visszatérítéshez - erre ügyeljen év végén!

Egy csokorba gyűjtöttük azokat a teendőket, melyeket pénztártagként szükséges meglépnie/ellenőriznie, hogy jövőre sikeresen igényelhesse vissza a 20%-os (akár 150.000 Ft) adó-visszatérítést.

Tovább olvasom    

2017 novemberétől elérhető az OTP Egészségpénztár telefonos applikációja

2017 novemberétől elérhető az OTP Egészségpénztár telefonos applikációja

Az OTP Egészségpénztár mobil applikációjaIOS (App Store)és Android (Google Play)rendszereken érhető el az „otp egészségpénztár” vagy az „otp ep” nevekre rákeresve. Megalkotásának célja, hogy a Pénztártagok az okostelefonjuk segítségével könnyen és gyorsan érjék el a pénztári számlájukat és a személyes adataikat valamint, hogy igénybe vehessenek olyan szolgáltatásokat, melyeket eddig csak a portálon keresztül érhettek el. Ezek a funkciók a következőek:

Tovább olvasom    

Kártyás befizetés az OTP Egészségpénztárnál

Feltöltöm Magam

Fizessen be bankkártyájával egyéni számlájára mindenféle költségek nélkül és vegye igénybe ez után is a 20%-os adó-visszatértést. Most már közvetlenül a fizetés előtt is feltöltheti egészségpénztári kártyájának egyenlegét a számítógépéről, vagy akár telefonjáról is. Sőt mindezt akár a gyógyszertárban is elintézheti pár gombnyomással.

Tovább olvasom    

Mi a jelentősége a prosztataszűrésnek?

20181201

A prosztatarák a magyar betegségstatisztikában, gyakoriságban a tüdő-, a bélrendszeri és a bőrrákok után következik. Nálunk évente 4-5000 férfiban mutatnak ki addig nem ismert prosztatarákot, és mintegy 1300 beteg halálát okozza. Erre a magas arányra az a magyarázat, hogy az újonnan felfedezett, többnyire tünetmentes betegek nagy része az észleléskor már előrehaladott illetve áttétes rákot hordoz. Ez pedig sokszor nem teszi lehetővé már a teljes körű kezelést. Alapvető fontosságú tehát, hogy minél korábban fedezzük fel a betegséget, hiszen a korai kezelés teljes gyógyulással kecsegtet.

Tovább olvasom    

Már a dm-ben is fizethet OTP egészségpénztári kártyájával!

dm_logo

Az OTP Egészségpénztár arra törekszik, hogy a szolgáltatások igénybe vétele minél egyszerűbb legyen Önnek. Ennek érdekében folyamatosan fejlődik a kártyaelfogadói hálózat, melynek eredményeképpen, már a DM-ben is használható az OTP egészségpénztári kártya.

A DM termékpalettáján sok olyan termék van, amely az OTP Egészségpénztárban elszámolható, azonban eddig csak a készpénzfizetési számla utólagos benyújtására volt lehetőség. Mostantól ez megváltozik, és a DM azon túl, hogy elfogadja az OTP egészségpénztári kártyát, még abba is segít, hogy melyek az elszámolható termékek.

Tovább olvasom    

Adóigazolás email-ben? Ezért (is) hasznos az elektronikus kommunikáció!

E kommunikáció

Szeretné az – adó-visszatérítéshez szükséges – adóigazolását email-ben megkapni, a lehető leggyorsabban? Szeretne a számlák kifizetéséről, vagy a számlájára beérkező jóváírásokról is értesülni email-ben? Akkor igényelje elektronikus kommunikációs szolgáltatásunkat!

Tovább    

Használja OTP egészségpénztári kártyáját már webshop-ban is!

Webshop

Az OTP Egészségpénztár folyamatos informatikai fejlesztései eredményeképpen egészségpénztári kártyáját már web-es vásárlásokhoz is használhatja a jogszabályokban előírt termékek vásárlására. Vásároljon Ön is egészségpénztári számláról elszámolható termékeket webáruházban. Intézze egészségpénztári vásárlásait is már kényelmesen, otthonról és a 20% adó-visszatérítésen túl, spóroljon idejével és energiájával is. Olvasson tovább, hogy megtudja, hol vásárolhat egészségpénztári kártyájával.

Tovább    

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon
Gólyaváró
Adó-visszatérítés
Egyenleg- és számlaforgalom
Egyenleg

Kitölthető online belépési nyilatkozat

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Munkatársaink várják az Ön hívását!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Tudásbank
Postás Tagozat

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Utolsó módosítás dátuma:
2019. február 28.