Üdvözöljük az OTP Egészségpénztár honlapján!

EZENTÚL A XIII. KERÜLETBEN VÁRJUK ÖNÖKET

Új címre költöztünk, mostantól Személyes Ügyfélszolgálatunk új helyen, új nyitvatartási renddel várja az érdeklődőket.

Személyes Ügyfélszolgálati címünk: 1133 Budapest, Váci út 80. (OTP Bank fiók)

Nyitva tartás
:

Hétfőn: 7:45 - 17:00
Keddtől - Péntekig: 7:45 - 16:00

SZÁMLÁN feltüntetendő cím:1133 Budapest, Váci út 76.

(A korábbi címre – 1051 Budapest, Mérleg u. 4. – szóló számlákat várhatóan 2019. június 30-ig fogadjuk el. A pontos határidőről a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket.)

Levelezési címünk és Telefonos ügyfélszolgálatunk elérhetősége NEM változott.

Levelezési cím: 1369 Budapest 5, Pf.: 362.

Telefonos ügyfélszolgálat: +36-1-3666-555 (hívható: H: 8:00–20:00, K–P: 8:00–18:00)

Tisztelt Pénztártagjaink!

A 2018. december 17-i Küldöttközgyűlés döntött a Pénztár Alapszabályának módosításáról, melyet az alábbi linkre kattintva érhetnek el.

Alapszabály     (hatályos 2018. december 17-től; változás    )

Tisztelt Pénztártagjaink és Szolgáltatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018.12.10-től azok a számlák, melyek adóköteles vagy jogosulatlan terméket illetve szolgáltatásokat tartalmaznak, nem kerülnek kifizetésre kivéve akkor, ha ezt a pénztártag aláírt levélben kifejezetten kéri. Pénztártagjaink ezen időszakról csak januárban kapnak tájékoztatást, így nem áll módjukban azt 2018.12.28-ig rendezni, SZJA és EHO fizetési kötelezettségük keletkezne.
A számlák kifizetésére 2019.01.első napjaiban kerül sor.
Megértésüket köszönjük.

Hogy kit érint a jogosulatlan és/vagy adóköteles vásárlás, az otpportalok.hu-n (Számlaadatok/Jogosulatlan és SZJA köteles szolgáltatások) leellenőrizhető.

Januártól a munkáltatóm nem fizet egészségpénztári hozzájárulást. Mit tegyek?

Januártól a munkáltatóm nem fizet egészségpénztári hozzájárulást. Mit tegyek?

Az új cafeteria rendszer sok munkáltató és még több munkavállaló életébe hoz változást 2019. január 1-től. A munkaadók egy része úgy dönt, hogy a megemelkedett adóteher ellenére is fizet egészségpénztári hozzájárulást, míg másik hányaduk egyéb megoldást választ. Egészségpénztári számlát gazdagítani azonban egyénileg is lehet, sőt, érdemes, hiszen a számlára befizetett összeg 20%-át visszaigényelheti, tehát jelentősen csökkentheti egészségügyi kiadásait.

Tovább olvasom    

A cafeteria változik, a dolgozók egészségtámogatása marad

Cafetéria

Igen, a cafeteria rendszere megváltozik 2019. január 1-től, bizonyos juttatások adóterhe megemelkedik, ám az egészségpénztári hozzájárulás csak kis mértékben változik, ráadásul az OTP Egészségpénztár két új, kedvező juttatást is bevezet. A Pénztárunkkal szerződött munkáltatók olyan egészséget támogató, kedvező adózású bónuszokat adhatnak ugyanis munkavállalóiknak, mint a konkrét egészségügyi szolgáltatásokat kínáló „célzott szolgáltatás”, vagy a meghatározó élethelyzetekben felhasználható „célzott önsegélyező támogatás”, emellett továbbra is választhatják az egészségpénztári hozzájárulást
(munkáltatói tagdíjátvállalást) is.

Tovább olvasom    

5 TIPP pénztártagoknak – így igényelhető vissza a legtöbb adó

5 tipp

Az OTP Egészségpénztár tagjai akár 150.000 Ft-ot is visszaigényelhetnek adó-visszatérítésként. 5 pontba szedtük, mi kell ahhoz, hogy a lehető legtöbbet (legtöbb visszatérítést) hozza ki megtakarításából 2019 elején.

Tovább olvasom    

3 lépés az adó-visszatérítéshez – erre ügyeljen év végén!

3 lépés az adó-visszatérítéshez - erre ügyeljen év végén!

Egy csokorba gyűjtöttük azokat a teendőket, melyeket pénztártagként szükséges meglépnie/ellenőriznie, hogy jövőre sikeresen igényelhesse vissza a 20%-os (akár 150.000 Ft) adó-visszatérítést.

Tovább olvasom    

Megtakarítás okosan – az év végi befizetés térül meg a leggyorsabban

Megtakarítás okosan - az év végi befizetés térül meg a leggyorsabban

Közeledik az új év, ami azt is jelenti, hogy a pénztártagok hamarosan megkapják a befizetett összeg után járó 20%-os adó-visszatérítést, ami akár 150.000 Ft is lehet. Érdemes tehát okosan időzíteni a befizetéseket, hiszen az év végi megtakarítás térül meg a leggyorsabban. Használja ki ezt az időszakot!

Tovább olvasom    

Karácsony másként – egészség és békesség

Karácsony másként - egészség és békesség

Egészséget karácsonyra? Igen! Egészségpénztári számláról karácsonyi ajándékot? Igen! Összegyűjtöttünk néhány remek meglepetést, melyekkel örömöt és egészséget is adhat szeretteinek, ráadásul pénztári számlájáról vásárolhatja meg azokat, akár otthonról, akár webshopból.

Tovább olvasom    

Táplálék-allergia vagy intolerancia? A kettő nem ugyanaz!

Táplálék-allergia vagy intolerancia? A kettő nem ugyanaz!

Gyakran összekeverik e két betegséget, ám fontos különbséget tenni közöttük. Az allergia és az intolerancia eltérő tünetekkel, eltérő időpontban jelentkezik, így természetesen más-más kezelést és védekezést kívánnak. Ha szeretné megtudni, fennáll-e Önnél valamelyik állapot, vegyen részt laktóz terhelés vizsgálatáton. A táplálék-allergia és az intolerancia jellemzőiről és eltéréseiről cikkünkben tájékozódhat.

Tovább olvasom    

Derüljön ki az igazság! Kit érint a lisztérzékenység (cöliákia)?

Derüljön ki az igazság! Kit érint a lisztérzékenység (cöliákia)?

Minden 100. magyar embert érint a lisztérzékenység, ám tünetet csak töredékük észlel magán. A lisztérzékenyek zöme ugyanis tünetmentes, tehát érdemes kivizsgáltatni magunkat.Természetesen, ha a vizsgálatot egyéni befizetései után az egészségpénztári számlájáról fizeti, úgy annak 20%-át visszaigényelheti.

Tovább olvasom    

2017 novemberétől elérhető az OTP Egészségpénztár telefonos applikációja

2017 novemberétől elérhető az OTP Egészségpénztár telefonos applikációja

Az OTP Egészségpénztár mobil applikációjaIOS (App Store)és Android (Google Play)rendszereken érhető el az „otp egészségpénztár” vagy az „otp ep” nevekre rákeresve. Megalkotásának célja, hogy a Pénztártagok az okostelefonjuk segítségével könnyen és gyorsan érjék el a pénztári számlájukat és a személyes adataikat valamint, hogy igénybe vehessenek olyan szolgáltatásokat, melyeket eddig csak a portálon keresztül érhettek el. Ezek a funkciók a következőek:

Tovább olvasom    

Kártyás befizetés az OTP Egészségpénztárnál

Feltöltöm Magam

Fizessen be bankkártyájával egyéni számlájára mindenféle költségek nélkül és vegye igénybe ez után is a 20%-os adó-visszatértést. Most már közvetlenül a fizetés előtt is feltöltheti egészségpénztári kártyájának egyenlegét a számítógépéről, vagy akár telefonjáról is. Sőt mindezt akár a gyógyszertárban is elintézheti pár gombnyomással.

Tovább olvasom    

Mi a jelentősége a prosztataszűrésnek?

20181201

A prosztatarák a magyar betegségstatisztikában, gyakoriságban a tüdő-, a bélrendszeri és a bőrrákok után következik. Nálunk évente 4-5000 férfiban mutatnak ki addig nem ismert prosztatarákot, és mintegy 1300 beteg halálát okozza. Erre a magas arányra az a magyarázat, hogy az újonnan felfedezett, többnyire tünetmentes betegek nagy része az észleléskor már előrehaladott illetve áttétes rákot hordoz. Ez pedig sokszor nem teszi lehetővé már a teljes körű kezelést. Alapvető fontosságú tehát, hogy minél korábban fedezzük fel a betegséget, hiszen a korai kezelés teljes gyógyulással kecsegtet.

Tovább olvasom    

Tájékoztató

Az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár Igazgatótanácsa a Pénztár Alapszabálya 79. §-a szerint 2018. december 17. napjára Küldöttközgyűlést hív össze, a meghívóittolvasható.

Gratulálunk a „Járjon jobban, játsszon gyorsan” elnevezésű nyereményjáték nyerteseinek

Lóhere_2

Lezárult az OTP Egészségpénztár „Járjon jobban, játsszon gyorsan” nyereményjátéka, kisorsoltuk a 100 értékes ajándéktárgy (kerékpárok, rollerek, futó- és túracipő utalványok) szerencsés nyerteseit. Köszönjük a több mint 1.800 pénztártagnak, hogy velünk játszott!

Tovább olvasom    

Tisztelt Pénztártagok!
Tisztelt Érintettek!

Tájékoztatjuk, hogy személyes ügyfélszolgálatunk új címre költözése miatt frissítettük az Adatkezelési Tájékoztatóban szereplő elérhetőségeinket.

A módosított Adatkezelési Tájékoztató itt érhető el.

Jó matraccal és egészségpénztárral a szebb napokért

Matrac

Az ősz beköszöntével egyre hosszabb éjszakák, egyre sötétebb reggelek köszöntenek ránk, ami kedvünket is mélabússá teszi. Úgy érezzük, visszahúz az ágy, nem aludtunk még eleget. Egy jó matrac viszont csodákra képes! Egyrészt jobb alvással ajándékoz meg bennünket, másrészt – a velünk játszó sötétség ellenére is – kellemes érzéssel tölti meg az ébredés perceit, ami ráadásul egész nap tovább kísér. Ébredjen jó matracon, azaz jól a szürke reggeleken is! Mutatunk is néhány remek fekvőalkalmatosságot, melyeket egészségpénztári számlájára is megvásárolhat.

Tovább olvasom    

Megújulunk kívül-belül

Megújulunk kívül-belül

Hamarosan megújul honlapunk, ahol az érdeklődők, új belépők, meglévő pénztártagjaink (és persze a szolgáltatók, munkáltatók) is könnyedén megtalálják, amit keresnek. A tervezés és fejlesztés során mindvégig azt tartottuk szem előtt, hogy felhasználóbarát menüsorral segítsük Önöknek az információszerzést, hogy átlátható és egyértelmű legyen, mire kell kattintani, ha például a helyes számlakiállításról szeretnének tájékozódni. Sok-sok újdonsággal találkoznak majd az érdeklődők az új felületen, de aminek a legjobban örülnek majd Pénztárunkon innen és túl, az
az elfogadható termékek teljes listája.

Tovább olvasom    

Üzleti Oscar-díjat kapott kampányunk

Üzleti oscardíj

A nemzetközi díjat közel 4000 nevező közül nyerte el „A munka nem várhat” koncepcióAz OTP Egészségpénztár az üzleti élet Oscar-díjaként emlegetett rangos International Business Awards arany fokozatát vihette haza 2018 augusztusában. „A munka nem várhat” kampány a közérdekű ügyek kezelése kategóriában bizonyult a legjobbnak. A legnagyobb eredmény persze az, ahogy a lakosság fogadta a kisfilmeket.

Tovább olvasom    

Tisztelt Pénztártag!
Tisztelt Érintettek!

Tájékoztatjuk, hogy a 2018. május 25-től kötelezően alkalmazandó EU által 2016/679. sz. alatt elfogadott Általános Adatvédelmi Rendelet alapján (GDPR) Adatkezelési Tájékoztatónk új, részletesebb rendelkezésekkel bővült.
Az Adatkezelési Tájékoztató részletesen tartalmazza, hogy az OTP Országos Egészség-és Önsegélyező Pénztár az érintettek (nem csak a pénztártagok) mely személyes adatait,  milyen célra, milyen jogalapokon kezeli.
Javasoljuk az Adatkezelési Tájékoztató szíves áttekintését, amely fontos információkat tartalmaz személyes adatai kezeléséről és az adatkezeléssel kapcsolatos érintett jogokról.

Stratégiai megállapodást írt alá az OTP Egészségpénztár és a Budai Egészségközpont

Stratégiai megállapodást írt alá az OTP Egészségpénztár és a Budai Egészségközpont

A korábbi várakozásoknak megfelelően 2017 rekordévet jelentett az OTP Egészségpénztár számára az egyéni befizetések tekintetében – derült ki a Pénztár és a Budai Egészségközpont stratégiai megállapodása kapcsán szervezett sajtóreggelin. A 2016-os 27 százalékos bővülést követően tavaly több mint 36 százalékkal, 5,65 milliárd forintra nőtt az egyéni tagok által egy éven belül befizetett összegek nagysága. A mintegy 250 000 taggal rendelkező OTP Egészségpénztár és az éves szinten mintegy 220 000 beteget kiszolgáló Budai Egészségközpont célja, hogy a most aláírt együttműködés segítségével további több százezer hazai lakos számára tegye elérhetővé az egészséges életmód feltételeit.

Tovább olvasom    

Már a dm-ben is fizethet OTP egészségpénztári kártyájával!

dm_logo

Az OTP Egészségpénztár arra törekszik, hogy a szolgáltatások igénybe vétele minél egyszerűbb legyen Önnek. Ennek érdekében folyamatosan fejlődik a kártyaelfogadói hálózat, melynek eredményeképpen, már a DM-ben is használható az OTP egészségpénztári kártya.

A DM termékpalettáján sok olyan termék van, amely az OTP Egészségpénztárban elszámolható, azonban eddig csak a készpénzfizetési számla utólagos benyújtására volt lehetőség. Mostantól ez megváltozik, és a DM azon túl, hogy elfogadja az OTP egészségpénztári kártyát, még abba is segít, hogy melyek az elszámolható termékek.

Tovább olvasom    

Adóigazolás email-ben? Ezért (is) hasznos az elektronikus kommunikáció!

E kommunikáció

Szeretné az – adó-visszatérítéshez szükséges – adóigazolását email-ben megkapni, a lehető leggyorsabban? Szeretne a számlák kifizetéséről, vagy a számlájára beérkező jóváírásokról is értesülni email-ben? Akkor igényelje elektronikus kommunikációs szolgáltatásunkat!

Tovább    

Használja OTP egészségpénztári kártyáját már webshop-ban is!

Webshop

Az OTP Egészségpénztár folyamatos informatikai fejlesztései eredményeképpen egészségpénztári kártyáját már web-es vásárlásokhoz is használhatja a jogszabályokban előírt termékek vásárlására. Vásároljon Ön is egészségpénztári számláról elszámolható termékeket webáruházban. Intézze egészségpénztári vásárlásait is már kényelmesen, otthonról és a 20% adó-visszatérítésen túl, spóroljon idejével és energiájával is. Olvasson tovább, hogy megtudja, hol vásárolhat egészségpénztári kártyájával.

Tovább    

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon
Gólyaváró
Adó-visszatérítés
Egyenleg- és számlaforgalom
Egyenleg

Kitölthető online belépési nyilatkozat

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Munkatársaink várják az Ön hívását!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Tudásbank
Postás Tagozat

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Utolsó módosítás dátuma:
2019. január 04.