Üdvözöljük az OTP Egészségpénztár honlapján!

Gratulálunk a „Feltöltöm magam” nyereményjáték nyerteseinek

Feltöltöm Magam

Lezárult az OTP Egészségpénztár „Feltöltöm magam” elnevezésű nyereményjátéka és hamarosan postára adjuk a hordozható telefontöltőket. Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves Pénztártagnak a játékban való aktív részvételt és egyben minden játékosnak gratulálunk, hiszen a feltöltéssel vélhetően jogosulttá vált a 20%-os adó-visszatérítés érvényesítésére is. A részleteket és a nyertesek listáját a lenti linken tekintheti meg.

Tovább olvasom    

Kártyás befizetés az OTP Egészségpénztárnál

Feltöltöm Magam

Fizessen be bankkártyájával egyéni számlájára mindenféle költségek nélkül. Most már közvetlenül a fizetés előtt is feltöltheti egészségpénztári kártyájának egyenlegét.

Tovább olvasom    

Lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatása az OTP Egészségpénztárban

Lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatása az OTP Egészségpénztárban

2016-ban Pénztártagjaink már finanszírozhatják jelzáloghitelük törlesztő részletét számlájukról havonta legfeljebb 16.650 Ft összegig. Fontos tudnivaló, hogy ennek kifizetése, akkor történhet meg, ha az összeg már legalább 180 napja a tag egyéni számláján rendelkezésre áll. Amennyiben Ön is szeretné ennek fedezetét a jövőre nézve biztosítani, akkor javasoljuk, hogy még időben teljesítsen befizetést a számlájára.
2016. július 1-jétől ezen támogatást a Pénztár már nem csak közvetlenül a folyósító hitelintézet részére fizetheti meg, hanem a tag lakossági folyószámlájára is.

Az igényléshez szükséges, benyújtandó dokumentumok:

 • Kitöltött és aláírt bejelentőlap (Pénztár által kiadott nyomtatvány) minden esetben
 • A lakáscélú jelzáloghitel szerződés másolata első igény benyújtásakor
 • A hitelintézet igazolása vagy a bankszámla kivonat másolata az elmúlt 3 havi törlesztő részlet megfizetett összegéről első igény benyújtásakor
 • A lakossági folyószámlára történő utalási igény esetén a megfizetett hónapokra vonatkozóan a hitelintézet igazolása vagy a bankszámlakivonat másolata, másolatai (a megküldött igazolás alapján van a Pénztárnak lehetősége a kért összeget megfizetni).

Adóstársak esetén, pl. férj és feleség külön egyéni számlával rendelkeznek, akkor egyéni számlánként igénybe tudják venni a lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének a támogatását, azaz 2 X 16.650 Ft/hó összeget.

Tovább a szabályzatra

Takarékoskodjon most, hogy a beiskolázási támogatást tanévkezdéskor igénybe tudja venni

Takarékoskodjon most, hogy a beiskolázási támogatást tanévkezdéskor igénybe tudja venni

Az OTP Országos Egészség- és Önsegélyező Pénztár kiegészítő önsegélyező szolgáltatásként már nyújtja a beiskolázási támogatást gyermekenként (évente) 111.000 Ft összegben!

A beiskolázási támogatás nyújtható:

 • a közoktatásról szóló törvényben meghatározott gyermek, tanuló számára, a családok támogatásáról szóló törvény szerint családi pótlékra jogosult személy által vásárolt tankönyv, taneszköz, ruházat árának (ebben az esetben szükséges a családi pótlékra való jogosultság igazolásának másolata), valamint
 • a felsőoktatásról szóló törvény 1. számú mellékletében felsorolt, Magyarország államilag elismert felsőoktatási intézményében hallgatói jogviszonnyal rendelkező 25. életévét be nem töltött természetes személy tekintetében kifizetett, költségtérítés (tandíj), térítési díj, kollégiumi díj, albérleti díj megtérítése.

Fontos tudnivaló: hogy – mint minden önsegélyező szolgáltatás esetén – csak a 180 napos egyenleg használható fel erre a célra, és a számlák csak abban az esetben fogadhatók el, ha azok

 • a tanév utolsó napját követő 15 napon belül, azaz június 30-ig, valamint
 • a tanév első napját megelőző 15 napon belül, azaz augusztus 15-től kerülnek kiállításra és teljesítésre.

A fentiek alapján a tanév alatt, azaz tárgyév augusztus 15 és az azt követő év június 30. között kiállított számlák a kiállítástól számított 120 napon belül bármikor benyújthatók.

Tovább a szabályzatra

Az OTP Egészségpénztár 2016. március 1-től önsegélyező pénztári szolgáltatásokat is nyújthat.

Tisztelt Pénztártagunk!

A 2016. január 28-i Küldöttközgyűlés döntött a Pénztár nevének módosításáról, valamint arról, hogy
az OTP Egészségpénztár 2016. március 1-től önsegélyező pénztári szolgáltatásokat is nyújthat.

Tovább olvasom    

Ismét bővült az OTP Egészségpénztár elektronikus kommunikációs szolgáltatása

Ismét bővült az OTP Egészségpénztár elektronikus kommunikációs szolgáltatása

Szeretné adóigazolását a lehető leggyorsabban az elsők között megkapni? Szeretne elektronikus levélben értesülni a számlák kifizetéséről, vagy a számlájára beérkező jóváírásokról? Amennyiben bejelentkezik az elektronikus kommunikációs szolgáltatásunkra, akkor fentiekről és még számos egyéb hasznos információról is tájékoztatást kaphat. Illetve ha mindez nem lenne elég, akkor regisztráljon a Pénztár Internetes Számlaforgalom Lekérdező Rendszerébe és egy gombnyomással tekintse meg a korábban kiküldött leveleket is.

Tovább    

Használja OTP egészségpénztári kártyáját már webshop-ban is!

Webshop

Az OTP Egészségpénztár folyamatos informatikai fejlesztései eredményeképpen egészségpénztári kártyáját már web-es vásárlásokhoz is használhatja a jogszabályokban előírt termékek vásárlására. Vásároljon Ön is egészségpénztári számláról elszámolható termékeket webáruházban. Intézze egészségpénztári vásárlásait is már kényelmesen, otthonról és a 20% adó-visszatérítésen túl, spóroljon idejével és energiájával is. Olvasson tovább, hogy megtudja, hol vásárolhat egészségpénztári kártyájával.

Tovább    

Átalakul a tagi Internetes Számlaforgalom Lekérdező Rendszer

OTP Portálok

2015. október 16-án elindult az www.otpportalok.hu, ahol már nem csak az egészségpénztári egyenlegét érheti el, hanem egy regisztrációval már:

 • az OTP Nyugdíjpénztárnál vezetett számlájának egyenlegét, és forgalmát,
 • az OTP SZÉP kártya egyenlegét, és forgalmát,
 • és akár nyilatkozhat béren kívüli juttatásairól is, az OTP Cafeteria nyilatkoztató felületen.

Tovább    

10% adó-visszatérítés egyéni befizetés nélkül?!

10% adó-visszatérítés egyéni befizetés nélkül?!

Igen, lehetséges. Kösse le pénzét két évre az OTP Egészségpénztárban és a jóváírásra kerülő hozam mellett a lekötés évében a lekötött összeg 10%-át visszaigényelheti a megszokott módon, az éves adóbevallásában. Amennyiben van olyan egyenlege a számlán, melyet nem tervez a közeljövőben felhasználni, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy kösse le a pénzét. Az így elért hozamot kamatadó sem fogja terhelni.

Tovább olvasom    

Munkáltató, Egészségpénztári szolgáltató és Tagszervező Partnereink figyelem!

OTP Portálok

2015. október 16-tól az OTP Portálok oldalon (www.otpportalok.hu) egy felhasználói azonosítóval (felhasználó név és jelszó) léphet be, hogy elintézhesse:

 • az OTP Egészségpénztárba átutalt munkáltatói tagdíj bevallásainak feltöltését, valamint a tagszervezői jutalék elszámolások és szolgáltatói utalások analitikájának letöltését,
 • az OTP SZÉP kártya rendeléseket és feltöltéseket, kereskedői tranzakciókat,
 • az OTP Nyugdíjpénztárba átutalt munkáltatói tagdíj bevallásainak feltöltését,
 • az OTP Cafeteria Nyilatkoztató felületen keresztül a teljes béren kívüli nyilatkoztatást.

Javasoljuk, hogy ellenőrizze, az OTP Egészségpénztárnál az OTP Pénztárszolgáltatónál, és az OTP Nyugdíjpénztárnál milyen e-mail címmel kérte regisztrációját, amennyiben ezek eltérnek, cégszerűen aláírt levélben jelezze az adott szervezet felé, hogy melyik felhasználói azonosítóját szeretné a jövőben használni (e-mail címet, nevet, telefonszámot mindenképpen tüntessen fel a levelében).

Ha még nincs regisztrálva a Pénztárakra a Portálon, igényeljen hozzáférést.

Én már (jól) döntöttem, beléptem az OTP Egészségpénztárba

Én már (jól) döntöttem, beléptem az OTP EgészségpénztárbaBaráti társaságunk életkora megoszlik minden korosztályra, így az összejöveteleink témája is különböző. Sajnos az évek során egyre több alkalommal merült fel beszélgetéseink során az egészségi állapotunk, a betegségek, sérülések, illetve az egészségügyi ellátás témaköre. Számtalan összefüggésben tárgyaltuk már egymás között mindenkinek a gondjait.

Tovább olvasom    

Táppénz kiegészítése az OTP egészségpénztáron keresztül


penztarca_mentoovben_1Tudta, hogy a gyógyszerek vásárlásán túl a betegszabadság miatt kieső jövedelmét is kiegészítheti egészségpénztári egyenlegéből? A Kieső jövedelem pótlása 2007-től került bele az egészségpénztári szolgáltatások körébe. Az első évben még viszonylag kevesen vették igénybe ezt a szolgáltatásunkat, de napjainkra ez a szám már jelentősen megnövekedett. Takarékoskodjon előre Ön is, hogy az esetleges betegség ne jelentsen problémát családjának.

Tovább olvasom    

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Gólyaváró
Adó-visszatérítés
Egyenleg- és számlaforgalom
Egyenleg

Kitölthető online belépési nyilatkozat

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Munkatársaink várják az Ön hívását!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Tudásbank
Postás Tagozat
Utolsó módosítás dátuma:
2016. szeptember 22.