Az OTP Egészségpénztár működési szabályainak legfontosabb változásai

Oldal nyomtatása

Az OTP Egészségpénztár működési szabályainak legfontosabb változásaiAz OTP Egészségpénztár Közgyűlése 2012. december 18-án megtárgyalta és elfogadta az Alapszabály módosítását. A tagokat érintő legfontosabb változás az öngondoskodás és elő-takarékosság elősegítésének jegyében a magasabb összegű befizetések ösztönzése a működésre levont költségek csökkentésével. A változtatások egy része a jogszabályok módosításának átvezetése a pénztári szabályzatba, másik része a költségtakarékos működés elősegítése.

Nő az egyéni számláján jóváírt összeg

2013. január 1-jétől a 100.001 forint feletti éves befizetések esetén a költséglevonás 7%-ról, 4%-ra csökken, azaz már 96% kerül jóváírásra az egyéni számlán. Az OTP Egészségpénztár ezzel a gesztussal szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy tovább erősítse Pénztártagjaiban az elő-takarékosság és az öngondoskodás jelentőségét.

Elszámolhatók egészségszámlára az OÉTI által nyilvántartásba vett, gluténmentes speciális élelmiszerek

Az idei évben már elszámolhatóak az egészségpénztári egyenleg terhére az OÉTI által nyilvántartásba vett gluténmentes élelmiszerek is. Az egészségpénztári számlán keresztül finanszírozható gluténmentes élelmiszerek listáját megtalálja az OÉTI honlapján, melyet ide kattintva tekintheti meg.

Elektronikus iratként kérhetők a pénztártag részére átadandó dokumentumok, nyilatkozatok, igazolások

A Pénztártagnak az erre vonatkozó igényét teljes bizonyító erejű magánokiratba foglaltan kell jeleznie. A megfelelő hitelesítéssel ellátott dokumentumok előállításához szükséges informatikai fejlesztések folyamatban vannak, várhatóan 2013. március 31-ig készülnek el. Aki most jelentkezik az elektronikus adatkezelésre, az még egy játékban is részt vehet. A részletek az alábbi linken érhetőek el.

A tagi számlák kifizetésének limithatára 3.000 Ft-ról 5.000 Ft-ra emelkedik

A Pénztár 10 éves működése alatt nagy hangsúlyt fektetett a költségtakarékos működésre, melyet 2013. évben folytatni kíván. A banki tranzakciós illeték bevezetésére tekintettel 5.000,- Ft-ra emeli a legkisebb összegű számlakifizetést függetlenül a benyújtott számlák darabszámától. A változás az egészségpénztári kártyával történő vásárlásokat nem érinti. A 2013. január 1-jétől hatályos Alapszabály itt tekinthető meg.

A Cafeteria kártyán megszűnt a hologramm

A 2012 novemberétől gyártott új Cafeteria kártyákon már nem szerepel az előlap jobb oldalának alján található hologramm. A korábban kiadott kártyákat a változás nem érinti, azok továbbra is használhatók, a rajtuk feltüntetett érvényességi időn belül.

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Ep híres játék
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon
Gólyaváró
Adó-visszatérítés
Egyenleg- és számlaforgalom
Egyenleg

Kitölthető online belépési nyilatkozat

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Munkatársaink várják az Ön hívását!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Tudásbank
Postás Tagozat

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Utolsó módosítás dátuma:
2018. június 04.