Legalább 12% hozam* kockázatmentesen? Lehetséges?

Oldal nyomtatása

Most az OTP Egészségpénztár meglepő módon egy kiváló befektetési lehetőséget kínál azoknak, akinek 1 éven belül gyermeke születik, és van befektethető megtakarításuk. Tud Ön másik olyan kockázatmentes befektetési lehetőséget, mely ehhez hasonló eredményeket kínál? És azt tudja, hogy önsegélyező pénztári szolgáltatásként születési támogatást is nyújt a Pénztár?

Ha gyermek születik az Ön Családjában, akkor akár 1 millió forintot rögtön igényelhet születési támogatásként az OTP Egészségpénztárnál vezetett egyéni számlájáról, amennyiben ez az összeg ott legalább 180 napja rendelkezésre áll.

Érdemes tehát az OTP Egészségpénztárnál vezetett egyéni számlára úgy is gondolni, mint egy előtakarékoskodásra lehetőséget adó számlára. Annál is inkább mert nem valószínű, hogy talál olyan – legalább 12%-os hozammal* kecsegtető - befektetést, amely kockázatmentes! Ráadásul a születési támogatás, mint önsegélyező szolgáltatás tagként és kedvezményezettként is igénybe vehető.

Nézzünk egy példát:

József 2016 novemberében tudta meg feleségétől a jó hírt, hogy gyermekük születik. Mivel jól tájékozott Pénztártag volt, ezért már másnap kezébe ragadta okostelefonját, és feltöltött egészségpénztári számlájára 750 ezer forintot a Simple alkalmazás segítségével (melyből 716 ezer forint jóváírásra is került a pénztári költségek levonása után), azzal a céllal, hogy a gyermeke születésekor majd igénybe veszi a születési támogatást. 2017 februárjában meg is kapta a Pénztártól az adóigazolását, mely a fenti befizetés alapján 150 ezer forint adó-visszatérítésre adott lehetőséget. Igyekezett az adóbevallásával, és gyorsan be is küldte azt az adóhatósághoz, amely 30 nap múlva át is utalta a 150 ezer forintot pénztári számlájára. Így mire júliusban megszületik Lujza, az egyéni számláján 866 ezer forint és annak (negyedévente jóváírt) hozama áll majd rendelkezésre. Akkor gyorsan kitölti majd a születési támogatáshoz szükséges igénylőlapot, és a fenti összeget néhány napon belül vissza is kapja majd bankszámlájára.

A születési támogatás igénybe vételének szabályairól a Pénztár Egészség- és Önsegélyező Számlakezelési Szabályzatában (12. §) olvashat részletesen. Az igénybe vehető önsegélyező szolgáltatásokról itt talál összefoglaló információkat.

* Jelen esetben a hozamot az egészségpénztárakban érvényesíthető egyéni befizetések után járó 20%-os mértékű adó-visszatérítés összegét jelenti. Minden befizetést 8-4% között költség levonás terhel (sávosan az egyéni befizetéstől összegétől függ). Pl. 750.000 Ft OTP egészségpénztári számlára történő egyéni befizetést 34.000 Ft költség levonás terhel, és 150.000 Ft adó-visszatérítés vehető utána igénybe.

Legalább 12% hozam* kockázatmentesen!? Lehetséges?
 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon
Gólyaváró
Adó-visszatérítés
Egyenleg- és számlaforgalom
Egyenleg

Kitölthető online belépési nyilatkozat

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Munkatársaink várják az Ön hívását!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Tudásbank
Postás Tagozat

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Utolsó módosítás dátuma:
2017. április 18.