Tagdíjkövetelés az adóigazoláson

Oldal nyomtatása
Tagdij

A 2018-as évről kiállított adóigazolásokat legkésőbb 2019. január 31-én küldjük ki az OTP Egészségpénztár tagjainak. Az igazoláshoz egyéni számlaértesítőt is csatolunk (Tájékoztató adatok 2018. évről), feltüntetve rajta a Pénztár által nyilvántartott tagdíjkövetelés összegét, melyről ezúton szeretnénk bővebben tájékoztatni.

Mi az a tagdíjkövetelés?

A „tagdíj” az Ön egészségpénztári befizetését (megtakarítását) jelenti, melynek nagy részét (92-96%-át) felhasználhatja egészségpénztári és önsegélyező szolgáltatásokra (pl. gyógyszertárban, orvosnál, szemüveg vásárlása esetén, vagy akár lakáshitel törlesztésre, gyerekneveléshez kapcsolódó ellátásokra). A havi alaptagdíj összege 2.000 Ft, amit ha nem fizet, tagdíjhátralékot eredményez.

A „tagdíjkövetelés” azonban csak egy tájékoztató adat, ennek behajtására a Pénztárnak nincs lehetősége. A levél úgy szól, hogy ha lehetősége van, akkor rendezze hátralékát és éljen Ön is a 20%-os adó-visszatérítés (legfeljebb 150.000 Ft) lehetőségével. (A tagdíjhátralék összegét a hatályos jogszabályok alapján fel kell tüntetni a számlaértesítőn.)

Miért 24.000 Ft a tagdíjkövetelés?

Ha a pénztártag 2018-ban nem teljesített befizetést, tehát nem fizette a 2.000 Ft-os havi alaptagdíjat sem, úgy 24.000 Ft-ot jelöltünk meg a tagdíjkövetelés összegénél.

Ez főként abban az esetben fordult elő, ha valaki már nem kap a munkáltatójától egészségpénztári hozzájárulást (cafeteria juttatás formájában), ám továbbra is pénztártag, viszont nem fizet be egyéni úton a pénztári számlájára. Pedig:

Egyénileg is megéri befizetni a pénztári számlára, hiszen:

  • amennyiben 24.000 Ft-ot befizet idén a pénztárba, akkor annak 92%-át, azaz 22.080 Ft-ot jóváírunk pénztári számláján
  • a befizetett összeg 20%-át visszaigényelheti adóbevallásában az egyéni számlájára, a fenti példa esetében 4.800 Ft-ot

Fontolja meg az egyéni befizetés lehetőségt, és éljen Ön is az adó-visszatérítéssel, ahogyan az a több tízezer tagunk tette, akiknek egyéni számlája közel 1,2 milliárd forinttal gyarapodott 2018-ban.

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra
Ep híres játék
EP App
Egyszerű, gyors - Bankkártyás fizetés az otpportalok.hu oldalon
Gólyaváró
Adó-visszatérítés
Egyenleg- és számlaforgalom
Egyenleg

Kitölthető online belépési nyilatkozat

Partnereink aktuális ajánlatait, akcióit tekintheti meg!

Itt megtalálja szolgál- tatóink listáját és a kártyaelfogadó helyeket!

Munkatársaink várják az Ön hívását!

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Tudásbank
Postás Tagozat

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Utolsó módosítás dátuma:
2019. január 25.