Üdvözöljük az OTP Pénztárak honlapján!

Igényeljen vissza Ön is 150.000 forintot befizetett adójából!

Amennyiben Ön adózott jövedelemmel rendelkezik, akkor az egészség- vagy nyugdíjpénztári tagság révén adó-visszatérítés érvényesítésére nyílik lehetősége jövedelemkorlát nélkül.

JÓ TUDNI UGYANIS, hogy az ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRI és/vagy EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI számlájára egyénileg (nem cafeteria keretében) az adóévben befizetett összegek után adó-visszatérítést* igényelhet. Ennek mértéke 20%, de legfeljebb 150.000 forint, amelyet 750.000 forint éves egyéni befizetéssel érhet el.

NE HAGYJON ELVESZNI 150.000 FORINTOT ÖN SEM, ha a tárgyévben van befizetett személyi jövedelemadója! A két Pénztárnak már együtt majdnem 500.000 tagja van! Ön köztük van? Legyen Ön is az OTP Pénztárak tagja!

SZÁMOLJON VELÜNK! Minden 10.000 forint után további 2.000 Ft-tal gyarapodhat egészség- vagy nyugdíjszámlája. Ha Ön például havonta 20.000 Ft-ot fizet pénztári számlájára (vagyis évente 240.000 Ft-ot), akkor a jóváírásra kerülő hozamokon felül a következő évben további 240.000*20%-ot vagyis +48.000 forintot használhat fel egészségének megőrzésére vagy nyugdíjcélú megtakarítására. Ez összesen több mint 270.000 Ft egyenleget jelent az egyes Pénztárak szerint:

OTP Egészségpénztári számla esetén (a számlához egészségpénztári kártyát is biztosítunk)

ep_adovisszaterites_pelda

OTP Nyugdíjpénztári számla esetén

onyp_adovisszaterites_peldaMire használhatja fel a Pénztárban elhelyezett forintjait?

A nyugdíjpénztári megtakarítások legfontosabb célja, hogy előre takarékoskodjunk a nyugdíjas évekre. Sokan nem gondolnak bele, hogy mi lesz, ha majd már nem dolgoznak, pedig erre az időszakra tartalékokat kell képezni. aki erre nem készül fel, az pórul járhat. Ennek a célnak az egyik legmegfelelőebb eszköze a nyugdíjpénztári megtakarítás, hiszen pénzügyi ismeretek nélkül is magas hozamokat kínál. Ellenőrizze a korábbi években elért hozamok mértékét grafikonrajzolónk segítségével.

Az egészségpénztárban elhelyezett összegeket a Család egészségmegőrzésének érdekében használhatja fel a befizetés jóváírását és könyvelését követően. Finanszírozhat belőle szűréseket, magánorvost, vásárolhat belőle gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, de akár babaápolási termékeket is. Ellenőrizze kalkulátorunkban, hogy Ön mire tudná felhasználni ezt az összeget.

Hogyan válhat jogosulttá az adó-visszatérítés igénybe vételére?

Nem kell mást tennie mint belépni az Ön által választott Pénztárba. Ehhez töltse le az adott Pénztár Belépési nyilatkozatát, és töltse ki a kitöltési útmutató szerint.

A kitöltött és aláírt nyomtatványt adja le az OTP Bankfiókok bármelyikében vagy juttassa el az OTP Pénztárak ügyfélszolgálatára (1051 Budapest, Mérleg u. 4.). A Pénztáraktól a beküldött belépési nyilatkozat feldolgozását követően kb. 2 hét múlva postai úton vagy elektronikus levélben megkapja tagsági okiratát, valamint a tagsággal kapcsolatos összes tájékoztató anyagot. Ezt követően Ön már teljesíthet is egyéni befizetést pénztártagi számlájára, mely után következő évben vissza is igényelheti az egyéni befizetéseinek a 20%-át.

Amennyiben további információra lenne szüksége, úgy kérjük, hogy forduljon hozzánk bizalommal. Készséggel állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

  OTP Egészségpénztár OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár
bankszámlaszám  11703006-20411440  11742001-20030030 
cím  1051 Budapest, Mérleg u. 4.  1051 Budapest, Nádor u. 16. 
levelezési cím  1369 Budapest 5, Pf. 362.  1370 Budapest, Pf. 369. 
e-mail cím  info@otpep.hu info@otpnyugdij.hu
telefon  +36 1/3-666-555  +36 1/3-666-555 
fax  +36 1/429-7478  +36 1/429-7448 *Az adó-visszatérítések együttes összege adóévenként legfeljebb 150.000 Ft, több, különböző típusú önkéntes pénztári tagság esetén is. A kedvezmény igénybevételének elengedhetetlen feltétele, hogy az adott évben keletkezett jövedelme után számított és határidőben megfizetett személyi jövedelemadója erre fedezetet nyújtson. A Pénztárak által minden év február 15-ig kiállított és megküldött adóigazolás alapján Ön az éves adóbevallásban jelölheti meg az egészségszámláját/nyugdíjpénztári számláját, melyre kérheti az egyéni befizetései után járó 20% adó-visszatérítés összegét. Az adó-visszatérítést a Nemzeti Adó– és Vámhivatal a személyi jövedelemadó bevallásában tett nyilatkozata szerinti önkéntes pénztári számlára utalja át. Amennyiben Ön több önkéntes pénztár tagja, abban az esetben is csak egy, a tárgyévben már létező olyan önkéntes pénztári számlájára kérheti az adó-visszatérítés átutalását, amelyre a fentiek alapján a tárgyévben adó-visszatérítésre jogosító befizetés történt.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, ez kizárólag csak a figyelem felkeltésre szolgál.

Biztos nyugdíj?!

A KSH adati alapján Magyarország népessége folyamatosan csökken: 9.937.628 fő. A születéskor várható átlagos élettartam a nők esetében napjainkban 78 év, férfiak esetében 71 év, míg 1970-ben 72 év, illetve 66 év volt. Nincs ez másképp a többi európai országban sem. Nem is lenne ezzel semmi probléma, ha a születések száma is emelkedne, de sajnos nem így van. Magyarországon a termékenységi arányszám 1,25, ami azt jelenti, hogy a jövőben is kevesebben lesznek azok, akik eltartják a mostani generációt.
1993 óta több a 60 év feletti, mint a gyermekkorú. Ne felejtsük azt sem el, hogy nyugdíjba vonulás után a statisztikák alapján a férfiak és a hölgyek is csak átlagosan 6 évet tölthetnek egészségben, és mint tudjuk a betegségek kezeléséhez is pénz kell.

Tovább olvasom

Tisztelt Ügyfelünk!

Kérjük, amennyiben változott a lakcíme, és/vagy az adatai, töltse ki a változásbejelentő nyilatkozatot, és küldje azt el Pénztárunk részére.

 
Utolsó módosítás dátuma:
2016. május 13.