Üdvözöljük az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár honlapján!

Személyi kölcsön Önkéntes Nyugdíjpénztári tagoknak

Hirdetmény

2016. május 27. napján az OTP Nyugdíjpénztár Küldöttközgyűlésének összehívására kerül sor.

A Küldöttközgyűlés időpontjáról, helyszínéről, a napirendi pontokról bővebben itt olvashat.

A munkáltatói adományokkal a dolgozó és a munkáltató is jól jár

Tavaly összesen 6 milliárd forintnyi önkéntes nyugdíjpénztári befizetéssel támogatták dolgozóik nyugdíjcélú megtakarításait munkáltatói partnereink. A vállalatok körében nem csak az adó- és költségelőnyök miatt, de a munkavállalók lojalitásának és pénzügyi tudatosságának növelése érdekében is hasznos ez a béren kívüli juttatás.

Tovább olvasom

Egy regisztráció, rengeteg információ – elindult a www.otpportalok.hu

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Nyugdíjpénztár és az OTP Egészségpénztár elindították az OTP Portálok oldalt, ahol az alábbi szolgáltatásokat egy bejelentkezés után, egy helyen érheti el:

  • ellenőrizheti OTP SZÉP kártya egyenlegét és számlaforgalmát,
  • ellenőrizheti OTP Nyugdíjpénztári egyenlegét, számlaforgalmát és portfolió besorolását,
  • ellenőrizheti OTP Egészségpénztári egyenlegét és számlaforgalmát,
  • nyilatkozhat béren kívüli juttatásairól az OTP Cafeteria nyilatkoztató felületen.

Regisztráljon Ön is és használja megújított szolgáltatásunkat!

35 fölött érdemes átgondolni a cafeteriát

Interjú Nagy Csabával, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatójával a gazdasagtv.hu oldalon.

A hazai lakosság mintegy 71 százaléka véli úgy, hogy vélhetően az állami nyugdíj nem lesz elegendő ahhoz, hogy megéljen belőle. Ennek ellenére a megkérdezettek több mint 60 százaléka nem rendelkezik és nem is tervez nyugdíjcélú megtakarítást – derült ki az OTP Öngondoskodási Indexből. Ugyanakkor az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár szerint bizakodásra adhat okot, hogy az elmúlt egy évben, a válság óta először növekedett a pénztári tagok száma és az eseti befizetések összege.

Kinek és mikor kell személyesen beazonosítania magát?

Tisztelt Pénztártagjaink és Partnereink!

Tájékoztatjuk az azonosítással kapcsolatban az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár egyéni tagjait, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak esetében most nem szükséges az azonnali személyes beazonosítás, ezt elegendő akkor megtenni, amikor szolgáltatást, vagy kifizetést kívánnak igénybe venni.

Tovább    

Biztos nyugdíj?!

A KSH adati alapján Magyarország népessége folyamatosan csökken: 9.937.628 fő. A születéskor várható átlagos élettartam a nők esetében napjainkban 78 év, férfiak esetében 71 év, míg 1970-ben 72 év, illetve 66 év volt. Nincs ez másképp a többi európai országban sem. Nem is lenne ezzel semmi probléma, ha a születések száma is emelkedne, de sajnos nem így van. Magyarországon a termékenységi arányszám 1,25, ami azt jelenti, hogy a jövőben is kevesebben lesznek azok, akik eltartják a mostani generációt.
1993 óta több a 60 év feletti, mint a gyermekkorú. Ne felejtsük azt sem el, hogy nyugdíjba vonulás után a statisztikák alapján a férfiak és a hölgyek is csak átlagosan 6 évet tölthetnek egészségben, és mint tudjuk a betegségek kezeléséhez is pénz kell.

Tovább olvasom

Adójogszabályi változás

Az egyéni befizetések után továbbra is évente 20% adóvisszatérítés vehető igénybe, azonban ennek felső összeghatára az életkortól függetlenül az önkéntes pénztári befizetések után 150 ezer forintra emelkedett. Ha önkéntes nyugdíjpénztári és/vagy egészségpénztári tagsággal, nyugdíj-előtakarékossági számlával és nyugdíjbiztosítással is rendelkezik, az adóvisszatérítés összege együttesen nem haladhatja meg a 280 ezer forintot. (1995. évi CXVII. (Szja) tv. 44/A; 44/D §-ok).

Tisztelt Ügyfeleink!

Személyes ügyfélszolgálatunk a 1051 Budapest, Mérleg utca 4. alatti Ügyfélszolgálaton várja Önöket. Az OTP Pénztárak Ügyfélszolgálata hétfőn 8:00-18:00keddtől-csütörtökig 8:00-16:00pénteken 8:00-14:00 óra között áll rendelkezésükre.

Telefonos ügyfélszolgálatunk a 06-1-3666-555-ös hívószámon elérhető, mely hétfőn 8:00-20:00, keddtől péntekig 8:00-18:00 között áll rendelkezésre.

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

Tájékozódhat egyéni számlájának adatairól.

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Munkatársaink várják az Ön hívását!

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Adatkezelési tájékoztató

Tekintse meg Adatkezelési Tájékoztatónkat az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárral tagsági jogviszonyt létesítők tájékoztatása érdekében.

Utolsó módosítás dátuma:
2016. május 12.