Kinek és mikor kell személyesen beazonosítania magát?

Oldal nyomtatása

Tisztelt Pénztártagjaink és Partnereink!

Tájékoztatjuk az azonosítással kapcsolatban az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár egyéni tagjait, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak esetében most nem szükséges az azonnali személyes beazonosítás, ezt elegendő akkor megtenni, amikor szolgáltatást, vagy kifizetést kívánnak igénybe venni.

Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a pénztárakra, a bankokra és biztosítókra, könyvvizsgálókra, kereskedőkre, közjegyzőkre stb. egyaránt vonatkozik a 2007. évi CXXXVI. a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény. A hivatkozott törvény pénztárakra vonatkozó speciális rendelkezése a 11.§ (5) bekezdése szerint: „…szolgáltató jogosult az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény szerinti egyéni számla megnyitására, feltéve, ha biztosítja, hogy az ügyfél és a tényleges tulajdonos személyazonossága igazoló ellenőrzésének lefolytatásáig az ügyfél és a kedvezményezett nem részesülhet szolgáltatásban….”.

Fentiek alapján az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár belépő  tagjai számára az egyéni számlát megnyitja, a befizetéseket az egyéni számlákon jóváírja, befekteti és az eddigi gyakorlatnak megfelelően az azonosítást a szolgáltatás, kifizetést megelőzően bármely OTP Bankfiókban vagy a Pénztár személyes ügyfélszolgálatán készséggel elvégzi. A konkrét szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódó azonosítási és egyéb teendőkről teljeskörű tájékoztatás a pénztár honlapján itt elérhető.

Amennyiben Ön ügyfele az OTP Banknak és egyéb ügyben felkeresi a bankfiókok egyikét, egyidejűleg kérheti az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztári ügyfélazonosítást is!

Budapest, 2014. szeptember 18.

OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár

 
Vissza a pénztárválasztó oldalra

Iratkozzon fel, hogy első kézből értesüljön aktuális híreinkről!

Tájékozódhat egyéni számlájának adatairól.

Aktuális nyomtatványa- inkat töltheti le!

Munkatársaink várják az Ön hívását!

A gyakran feltett kérdé- sekre válaszolunk!

Adatkezelési tájékoztató

Tekintse meg Adatkezelési Tájékoztatónkat az OTP Nyugdíjpénztárral tagsági jogviszonyt létesítők tájékoztatása érdekében.
Hatályos: 2017. augusztus 7-től.

Utolsó módosítás dátuma:
2015. május 12.